Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Mocht een grote schoonmaak nodig zijn (na bv garnalen ofzo) dan brand ik hem opnieuw met crisco in, na “normaal” gebruik poets ik hem en smeer ik er wat olijfolie over en zet ik hem daarna in de afkoelende barbecue.
Beetje opwarmen zodat je de olie dun kunt aanbrengen. Stevig opstoken zodat de olie gaat roken. Blijven verhitten totdat de olie is uitgerookt en laat de pan afkoelen. Er ontstaat uiteindelijk een zwarte laag. Maak niet te fout om te snel achter elkaar een laag aan te brengen. Op de afbeelding een pan die goed is ingebrand en die dagelijks wordt gebruikt.
Ik was m'n gietijzer altijd af na gebruik.
Dan ff een beetje zonnebloem olie op een keuken papiertje.
Even licht insmeren om hem dan weer op het rooster te leggen met de rest warmte van de bbq.
Heb nooit moeite om de koud geworden smoores uit depannetjes te krijgen.
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.