Vorige week heb in mijn nieuwe skillet (proberen) in te branden, het ging als volgt:
- BBQ op 170 graden
- Skillet er een half uur op
- Waslaag eruit vegen
- Insmeren met arachideolie
- 1 uur op de Q
- Nog een keer insmeren met olie
- Terug op de Q, wat hoger 200graden
- Toen alles laten afkoelen.
De volgende dag kwam ik erachter dat het wel erg plakkerig en vettig was.. voelde niet fijn en zeker niet schoon.
Vandaag dus nog maar een keer geprobeerd. En wat verder verdiept.
- Eerst goed schoongemaakt met sop, en goed laten drogen in de oven.
- Q hoog aangestoken +230 graden
- Skillet ingesmeerd met arachideolie en driekwart op de Q
- vervolgens nog twee keer die laatste stalppen uitgevoerd.
- ondertussen is die afgekoeld, maar het is nog steeds een beetje plakkerig... hoort dit altijd zo te zijn? Of doe ik iets verkeerd?
Zou ik hem nu gewoon kunnen gebruiken..?