- Berichten
- 10.095
Ingrediënten: (8 ballen)
1 kilo rundergehakt
2 eieren
120 gr paneermeel
2 flinker eetlepels mosterd
2 tl cayennepeper of 1 eetlepel sambal of een vers pepertje
2 eetlepels ketjap
3 tenen knoflook
snuf zout
klein uitje, gesnipperd
1 eetlepel balsamicoazijn
Beste bbq collega's
Zoals het hier niemand ontgaan zal zijn is Jonnie Boer, een culinair icoon, enige tijd geleden plots overleden.
Wij hebben het geluk gehad ooit eens te kunnen genieten van zijn culinaire kunsten.
En wat een onvergetelijke belevenis is dat geweest zeg.
En daarom ben ik eens gaan zoeken naar een recept van zijn hand.
Als je dat doet op internet kom je o.a. veelvuldig zijn gehaktballen tegen.
Helaas is het zo dat op een of andere manier toch weer iedereen daar zijn eigen draai aan geeft wat natuurlijk erg jammer is.
Zo verliest zo'n recept al snel zijn authenticiteit.
Maar evengoed geprobeerd er iets van te maken dus bij deze.
Bereiding:
Gooi alles bij elkaar, goed mengen, draai er de ballen van en zet voor een paar uurtjes in de koelkast om op te stijven
Vervolgens op het rooster en indirect laten garen (met naar keuze een blokje eiken rookhout) bij een temp van ca 180-200 graden
mik op een kern van ca 70gr. Op het einde nog even afgrillen is wel een hele sterke aanrader.
De foto's
ingrediënten
lekker mengen
8 mooie balletjes
daarna konden we even rusten. de hond deed alsof hij een het "relaxen" was in het gras. Niet geheel toevallig bij het rooster van de WGA waar de dag ervoor wat eendenborstjes op bereid waren

etenstijd naderde dus de ballen op het rooster en even later ook nog wat broodjes grillen
je raad het al: het wordt een broodje bal
Kijk hem lekker roken

ff afgrillen
en klaar
en vervolgens de broodjes opmaken, met een klein beetje chilisaus erbij
Wat vonden we ervan?
Een prima balletje alleen (naar mijn smaak) veeel te nat.
Ook logisch achteraf.
En paneermeel en eieren ben ik ook niet zo van in mijn gehakt
Dusssss.............. volgende keer toch een kleine aanpassing aan het recept naar eigen smaak.
Daaaag authenticiteit

overigens waren ze daags erna, koud uit de koelkast op de boterham heerlijk

R.I.P. Jonnie
Dank voor het kijken
Rick
Laatst bewerkt door een moderator: