Eergisteren de buren gevraagd of ze zin hadden in pizza. Dit was het geval, maar ze hadden ook wat extra aanhang mee. Na een nachtje slapen is besloten nog wat hamburgers erbij te doen. Omdat het voorstel voor kant en klare hamburgers door mij werd verworpen was ik de pisang met het kruiden van de burgers. Hiervoor het recept van Spiff gebruikt, heerlijk.
Pizzadeeg een avond van te voren al klaargemaakt. We zijn op dit moment aan het experimenteren met de New York Style pizza. Die heeft een wat dikkere bodem dan de Napolitaanse en hiervoor wordt een minder fijn meel gebruikt dan de 00 versie met ongeveer 13 procent eiwit.
De rand hoort luchtig te zijn.
Hieronder een fotoverslag.
Het vuur eerst op de plaats waar de pizza's straks worden gebakken om de vloer goed op te warmen.
Het vuur aan de kant schuiven en de vloer goed borstellen. Een levende vlam is nodig bij het bakken van de pizza's. Vloertemparatuur 451 graden celcius.
Koude tomatensaus voor op de pizza.
Deeg gestreched en belegd met tomatensaus (niet teveel) mozzarella, gerookte mozzarella beetje parmezaanse.
In de oven geschoven.
Even omdraaien.
Even "domen".
Resultaat na 90 seconden en wat basilicum.
Variant met salami.
Mooie luchtige korst.
Hiena de burgers in ons handige italiaanse rekje van nog geen 8 euro. Door de pootjes aan beide zijden kun je hem gewoon omdraaien.
Lekker boven de gloeiende kooltjes grillen.
Even omdraaien.
Broodjes van maken.
Nagenieten van een haardvuurtje.
Pizzadeeg een avond van te voren al klaargemaakt. We zijn op dit moment aan het experimenteren met de New York Style pizza. Die heeft een wat dikkere bodem dan de Napolitaanse en hiervoor wordt een minder fijn meel gebruikt dan de 00 versie met ongeveer 13 procent eiwit.
De rand hoort luchtig te zijn.
Hieronder een fotoverslag.
Het vuur eerst op de plaats waar de pizza's straks worden gebakken om de vloer goed op te warmen.

Het vuur aan de kant schuiven en de vloer goed borstellen. Een levende vlam is nodig bij het bakken van de pizza's. Vloertemparatuur 451 graden celcius.

Koude tomatensaus voor op de pizza.

Deeg gestreched en belegd met tomatensaus (niet teveel) mozzarella, gerookte mozzarella beetje parmezaanse.

In de oven geschoven.

Even omdraaien.

Even "domen".

Resultaat na 90 seconden en wat basilicum.

Variant met salami.

Mooie luchtige korst.

Hiena de burgers in ons handige italiaanse rekje van nog geen 8 euro. Door de pootjes aan beide zijden kun je hem gewoon omdraaien.

Lekker boven de gloeiende kooltjes grillen.

Even omdraaien.

Broodjes van maken.

Nagenieten van een haardvuurtje.
