Een paar weken terug een prachtig stuk procureur gehaald bij de locale slager. Varkentjes groeien op in Zeeland, hebben een perfect varkens leventje en worden aan het eind ambachtelijk geslacht door onze slager himself. Als de PP mislukt is het dus 100% mijn fout.
Vandaag het stuk procureur ingesmeerd met ketjap manis en gerubt met een mengsel van oa five spice, sederiezout, paprikapoeder en nog wat kruiden.
De Kamado Joe alvast voorbereid met wat kersenhout zodat het morgenochtend een kwestie is van aansteken en gaan.
De procureur is nog niet helemaal ontdooit maar dat is volgens mij geen probleem, of zie ik iets over het hoofd?
Hmmmm, Zeeuws marmer
.
Lekker in de rub en terug in de koelkast.
Q op temp gebracht en het nekje er op.
Meater erin en gaan met die banaan!
Na ruim 4 uur is het tijd om in te pakken. Tussendoor de bbq niet open gehad dus het was een verrassing maar de bark is mooi droog en zit goed vast, en het ruikt fantastisch! Ik ben alleen bang dat er weinig rooksmaak aan zit, volgende keer toch meer rookhout gebruiken misschien of beter/slimmer tussen de kolen leggen.
Jasje aangetrokken en hij mag weer een paar uurtjes. Hopelijk gaat het snel genoeg aangezien er twee desembroodjes staan te wachten en ik die liever in de kamado bak dan in de oven.
Temperatuur is aardig stabiel gebleven maar niet zo stabiel als gehoopt. Kan het zijn dat het rookhout hier veel invloed op heeft?
Inmiddels de 89 graden bereikt dus beginnen met prikken.
Na totaal 8,5 uur is het tijd om te rusten en straks lekker oppeuzelen met vers gebakken frietjes.
Is dit voor kamado begrippen nu een stabiele temperatuur of is het nog stabieler te krijgen door de kolen en het rookhout anders weg te leggen of anders aan te steken?
Ik heb tussendoor drie keer moeten corrigeren. Maar de temperatuur heeft wel tussen de 95 en 110 geschommeld.
Het resultaat was verrukkelijk!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vandaag het stuk procureur ingesmeerd met ketjap manis en gerubt met een mengsel van oa five spice, sederiezout, paprikapoeder en nog wat kruiden.
De Kamado Joe alvast voorbereid met wat kersenhout zodat het morgenochtend een kwestie is van aansteken en gaan.

De procureur is nog niet helemaal ontdooit maar dat is volgens mij geen probleem, of zie ik iets over het hoofd?

Hmmmm, Zeeuws marmer



Lekker in de rub en terug in de koelkast.

Q op temp gebracht en het nekje er op.

Meater erin en gaan met die banaan!


Na ruim 4 uur is het tijd om in te pakken. Tussendoor de bbq niet open gehad dus het was een verrassing maar de bark is mooi droog en zit goed vast, en het ruikt fantastisch! Ik ben alleen bang dat er weinig rooksmaak aan zit, volgende keer toch meer rookhout gebruiken misschien of beter/slimmer tussen de kolen leggen.

Jasje aangetrokken en hij mag weer een paar uurtjes. Hopelijk gaat het snel genoeg aangezien er twee desembroodjes staan te wachten en ik die liever in de kamado bak dan in de oven.

Temperatuur is aardig stabiel gebleven maar niet zo stabiel als gehoopt. Kan het zijn dat het rookhout hier veel invloed op heeft?

Inmiddels de 89 graden bereikt dus beginnen met prikken.

Na totaal 8,5 uur is het tijd om te rusten en straks lekker oppeuzelen met vers gebakken frietjes.

Is dit voor kamado begrippen nu een stabiele temperatuur of is het nog stabieler te krijgen door de kolen en het rookhout anders weg te leggen of anders aan te steken?
Ik heb tussendoor drie keer moeten corrigeren. Maar de temperatuur heeft wel tussen de 95 en 110 geschommeld.


Het resultaat was verrukkelijk!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Laatst bewerkt: