Beef en Steak

Ierse Guinness stoofpot uit de Dutch Oven

 
 
 
 

PH met een F

Pitmaster
Berichten
512
Dit druilerige stoofpottenweer vraagt om een stevige stoofpot als je t mij vraagt.
Vandaag dus op t menu: Een Ierse Guinness stoofpot uit de Dutch Oven.

Ik begin met de sucadelappen. Deze gaan in grote stukken en krijgen de pezo behandeling.
De ui snij ik grof, de knoflook fijn.
Wortel en bleekselderij mogen ook in mooie grote stukken.

118d0a7d4a87ba9a3141116c6a0102d7.jpg



De barbeque mag aan en de dutch oven kan meteen mee opwarmen. Ik wil m goed heet hebben.
Het vlees kreeg een korstje toen de dutch oven op temperatuur was.

1b5d3fa2c27c634220cc091e3a8d9de2.jpg


e66d33460ba0d7469b3b5c6267ea17ee.jpg


Vlees uit de pan gehaald en de Q omgebouwd naar indirect - daarme koelde t geheel meteen mooi af.
Daarna kon de ui en de knoflook in de pan om even aan te fruiten.

1e97fdc1b733a9a39342f53f00a298d7.jpg


Toen t glazig werd ging daar wat bacon bij.
Tegen de tijd dat de bacon bruin begon te kleuren heb ik de overige groente d'r bij in gegooid. (met een boogje, van grote afstand natuurlijk. like a boss)
8a2dd64cbd9f3bd83b3305b141517250.jpg


88497d75efcbcc18aa29a5ee1c29b2cb.jpg


Nadat ik applaus van de hele buurt kreeg voor mijn gooi-kunsten kneep ik nog wat tomatenpuree in de pan, alsof t niets is. Gevolgd door drie eetlepels bloem - salt bae style natuurlijk!
Guinness en 700ml kippenboullion in de pan, samen met het vlees, laurier en tijm.
Daar ging het deksel op. Net als op de Q. Schuiven dicht om de temperatuur te laten dalen tot 120/130 graden. Daarbij sudderde het mooi door.
19e62baa858510f663da7cd9428ef750.gif



298b6349218f9842aab175dedbf083fd.jpg


Uren later, toen het werk gedaan was en m'n vrouw en kids hongerig van kantoor en de opvang thuis kwamen heb ik het deksel nog even van de dutch oven gehaald om de boel wat meer in te laten koken om geen waterige stoofpot te hoeven eten. Dat duurde allemaal wat lang, dus ik heb een papje met KoRnflower gemaakt en daarmee nog wat ingedikt.
45459d1547e3d91affea8f273aa28f23.jpg


het geheel op smaak gebracht met wat gerookt zout en een paar draaien peper.

Aardappelpuree en bonen er bij gemaakt en oi laddies, het was weer een mooi maaltje.

bb74a11a3bdf45890e1e742ce242f82f.jpg
 
Als ik naar de bestanddelen kijk, scheelt het niet veel met mijn stoofvlees. Lekker.
 
Ja, de meeste stoofjes lijken erg op elkaar. Bockbier, Guinness of runderboullion. Allemaal lekker.
Binnenkort t zoete draadjesvlees met kruidkoek maar weer eens uit de mouw schudden. Daar wordt mn vrouw blij van.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ik hou wel van een stoofje.
Mooi keteltje.
 
Lekker potje zo!
Binnenkort ook maar weer eens maken.
 
Mooi! Het is er echt wel weer tijd voor hè.
 
Heerlijk, altijd weer een bron van inspiratie.. todo+1
 
Guinness stew is echt een hele dikke winnaar in deze tijd. Kudo's voor het verslag!
 
Terug
Bovenaan Onderaan