- Berichten
- 512
Dit druilerige stoofpottenweer vraagt om een stevige stoofpot als je t mij vraagt.
Vandaag dus op t menu: Een Ierse Guinness stoofpot uit de Dutch Oven.
Ik begin met de sucadelappen. Deze gaan in grote stukken en krijgen de pezo behandeling.
De ui snij ik grof, de knoflook fijn.
Wortel en bleekselderij mogen ook in mooie grote stukken.
De barbeque mag aan en de dutch oven kan meteen mee opwarmen. Ik wil m goed heet hebben.
Het vlees kreeg een korstje toen de dutch oven op temperatuur was.
Vlees uit de pan gehaald en de Q omgebouwd naar indirect - daarme koelde t geheel meteen mooi af.
Daarna kon de ui en de knoflook in de pan om even aan te fruiten.
Toen t glazig werd ging daar wat bacon bij.
Tegen de tijd dat de bacon bruin begon te kleuren heb ik de overige groente d'r bij in gegooid. (met een boogje, van grote afstand natuurlijk. like a boss)
Nadat ik applaus van de hele buurt kreeg voor mijn gooi-kunsten kneep ik nog wat tomatenpuree in de pan, alsof t niets is. Gevolgd door drie eetlepels bloem - salt bae style natuurlijk!
Guinness en 700ml kippenboullion in de pan, samen met het vlees, laurier en tijm.
Daar ging het deksel op. Net als op de Q. Schuiven dicht om de temperatuur te laten dalen tot 120/130 graden. Daarbij sudderde het mooi door.
Uren later, toen het werk gedaan was en m'n vrouw en kids hongerig van kantoor en de opvang thuis kwamen heb ik het deksel nog even van de dutch oven gehaald om de boel wat meer in te laten koken om geen waterige stoofpot te hoeven eten. Dat duurde allemaal wat lang, dus ik heb een papje met KoRnflower gemaakt en daarmee nog wat ingedikt.
het geheel op smaak gebracht met wat gerookt zout en een paar draaien peper.
Aardappelpuree en bonen er bij gemaakt en oi laddies, het was weer een mooi maaltje.
Vandaag dus op t menu: Een Ierse Guinness stoofpot uit de Dutch Oven.
Ik begin met de sucadelappen. Deze gaan in grote stukken en krijgen de pezo behandeling.
De ui snij ik grof, de knoflook fijn.
Wortel en bleekselderij mogen ook in mooie grote stukken.
De barbeque mag aan en de dutch oven kan meteen mee opwarmen. Ik wil m goed heet hebben.
Het vlees kreeg een korstje toen de dutch oven op temperatuur was.
Vlees uit de pan gehaald en de Q omgebouwd naar indirect - daarme koelde t geheel meteen mooi af.
Daarna kon de ui en de knoflook in de pan om even aan te fruiten.
Toen t glazig werd ging daar wat bacon bij.
Tegen de tijd dat de bacon bruin begon te kleuren heb ik de overige groente d'r bij in gegooid. (met een boogje, van grote afstand natuurlijk. like a boss)
Nadat ik applaus van de hele buurt kreeg voor mijn gooi-kunsten kneep ik nog wat tomatenpuree in de pan, alsof t niets is. Gevolgd door drie eetlepels bloem - salt bae style natuurlijk!
Guinness en 700ml kippenboullion in de pan, samen met het vlees, laurier en tijm.
Daar ging het deksel op. Net als op de Q. Schuiven dicht om de temperatuur te laten dalen tot 120/130 graden. Daarbij sudderde het mooi door.
Uren later, toen het werk gedaan was en m'n vrouw en kids hongerig van kantoor en de opvang thuis kwamen heb ik het deksel nog even van de dutch oven gehaald om de boel wat meer in te laten koken om geen waterige stoofpot te hoeven eten. Dat duurde allemaal wat lang, dus ik heb een papje met KoRnflower gemaakt en daarmee nog wat ingedikt.
het geheel op smaak gebracht met wat gerookt zout en een paar draaien peper.
Aardappelpuree en bonen er bij gemaakt en oi laddies, het was weer een mooi maaltje.