BasBQ
Beef en Steak

Iberico ribs

 
 

Ramsteen

Kooltjesharker
Berichten
166
Spareribs

De 10e barbecue voor dit jaar is er een geworden met spareribs. 2 mooie slabs van het Iberico varken. Mooi bevleesde ribben.
Normaliter maak ik deze klaar volgens de 3-2-1 methode, maar wilde vandaag eens wat anders proberen, om wat meer bite te houden.
Een slab heb ik gister avond in een marinade gelegd. De andere vanmorgen gerubt met een pittige, zelf gemaakte rub.
Rond 12:30 de ribben op de Primo gelegd met wat appel rookhout bij een temperatuur van zo'n 115 graden voor drie uur. Hierna beide slabs gemopt met een saus en voor een laatste uur terug gelegd.

Lekkere ribben met een goede vlees smaak. De bite was goed, al geef ik toch de voorkeur aan wat meer "suck of the bone".

d4fc1a53c5710e5a300774307420b68a.jpg


80b9d379babaa9b0bebf1aa0ba762712.jpg


1647bf7c7c18f4c8d2dfc700468767e3.jpg


9477989f2b9a5fa81f1ccc3926aadc7c.jpg


1c01dd9d4b0fce033ebd41842e63cb40.jpg


2c660cec9f5fd2385b5385dc4b67394d.jpg


91d0b9faa26da16264728d156cfb208a.jpg
 
Heerlijk!
 
Lust ik zeker.
 
Lekker. Fall of the bone of niet, had ze graag geproeft :)
 
Ze zien er beide goed uit!
 
Lekker hoor!
 
Ziet erg lekker uit
 
die lust ik op zeker  :)
 
Iberico ribbels, altijd lekker!
 
Kwijl, kwijl...lekker man... :D
 
Lekker! Binnkort ook maar eens weer ribbels op het menu zetten!
 
Terug
Bovenaan Onderaan