Spareribs
De 10e barbecue voor dit jaar is er een geworden met spareribs. 2 mooie slabs van het Iberico varken. Mooi bevleesde ribben.
Normaliter maak ik deze klaar volgens de 3-2-1 methode, maar wilde vandaag eens wat anders proberen, om wat meer bite te houden.
Een slab heb ik gister avond in een marinade gelegd. De andere vanmorgen gerubt met een pittige, zelf gemaakte rub.
Rond 12:30 de ribben op de Primo gelegd met wat appel rookhout bij een temperatuur van zo'n 115 graden voor drie uur. Hierna beide slabs gemopt met een saus en voor een laatste uur terug gelegd.
Lekkere ribben met een goede vlees smaak. De bite was goed, al geef ik toch de voorkeur aan wat meer "suck of the bone".
De 10e barbecue voor dit jaar is er een geworden met spareribs. 2 mooie slabs van het Iberico varken. Mooi bevleesde ribben.
Normaliter maak ik deze klaar volgens de 3-2-1 methode, maar wilde vandaag eens wat anders proberen, om wat meer bite te houden.
Een slab heb ik gister avond in een marinade gelegd. De andere vanmorgen gerubt met een pittige, zelf gemaakte rub.
Rond 12:30 de ribben op de Primo gelegd met wat appel rookhout bij een temperatuur van zo'n 115 graden voor drie uur. Hierna beide slabs gemopt met een saus en voor een laatste uur terug gelegd.
Lekkere ribben met een goede vlees smaak. De bite was goed, al geef ik toch de voorkeur aan wat meer "suck of the bone".






