Eigenlijk een combinatie van de marinade van Derrek en de kruidenmethode van Bertil van rookgordijn website en een beetje een eigen manier van bakken.....
. Heb eerst direct gegrild 3 minuten beide kanten en daarna op 150 graden indirect. Weet dus niet zeker of deze bij low en slow moest of high en fast?!
Waarom HULK rosbief? Ik denk dat de kleur hier een belangrijke rol speelt. Ik heb zoveel kruiden gebruikt, dat de rosbief helemaal groen was. Persoonlijk vind ik dit erg lekker, maar geef de volgende keer weer met meer pezo. Ik twijfelde om dit gerecht HULK of SHREK ging noemen!

Mooi stukkie vlees toch?
daarna de volgende marinade gebruikt voor de ca. 1,2 kilo rosbief:
300 ml Rode wijn
1 Laurierblad
1tl zout
1 fijn gesneden ui
1 teentje knoflook - geperst
Na een nachtje in de Marinade gelegen te hebben was ie lekker doordrenkt. Ik heb hem goed droog gemaakt.
Eerst aan beide kanten 3 minuten direct gegrild voor de mooie marks en het dichtschroeien van het vlees op mijn sear grate.
Volgens mij heb ik bijna alle kruiden gepakt uit het tuintje van mijn vrouw.....rozemarijn, tijm, peterselie, dille, bladselderij, munt, bieslook, basilicum.....was het meeste werk volgens mij!!
Om de kruiden goed te laten plakken heb ik er wat mosterd/honing op gedaan om vervolgens het konijnenvoer erop te doen.
De fantast ingesteld op 49 graden. Nadat de temp bereikt was, nog een kwartier in aluminiumfolie laten rusten......
Het eindresultaat! Zeer tevreden, maar altijd zonde dat het zo snel afkoelt. Ook vond ik het de volgende dag beter smaken (net zoals met PP)....

Waarom HULK rosbief? Ik denk dat de kleur hier een belangrijke rol speelt. Ik heb zoveel kruiden gebruikt, dat de rosbief helemaal groen was. Persoonlijk vind ik dit erg lekker, maar geef de volgende keer weer met meer pezo. Ik twijfelde om dit gerecht HULK of SHREK ging noemen!

Mooi stukkie vlees toch?
daarna de volgende marinade gebruikt voor de ca. 1,2 kilo rosbief:
300 ml Rode wijn
1 Laurierblad
1tl zout
1 fijn gesneden ui
1 teentje knoflook - geperst
Na een nachtje in de Marinade gelegen te hebben was ie lekker doordrenkt. Ik heb hem goed droog gemaakt.
Eerst aan beide kanten 3 minuten direct gegrild voor de mooie marks en het dichtschroeien van het vlees op mijn sear grate.
Volgens mij heb ik bijna alle kruiden gepakt uit het tuintje van mijn vrouw.....rozemarijn, tijm, peterselie, dille, bladselderij, munt, bieslook, basilicum.....was het meeste werk volgens mij!!
Om de kruiden goed te laten plakken heb ik er wat mosterd/honing op gedaan om vervolgens het konijnenvoer erop te doen.
De fantast ingesteld op 49 graden. Nadat de temp bereikt was, nog een kwartier in aluminiumfolie laten rusten......
Het eindresultaat! Zeer tevreden, maar altijd zonde dat het zo snel afkoelt. Ook vond ik het de volgende dag beter smaken (net zoals met PP)....