BasBQ
Beef en Steak

Huli Huly Chicken

 
 
 

Leo

Forum Meubilair
Berichten
11.363
vandaag maar weer eens Huly Huly chicken van het spit, dat is zo'n heerlijk gebraden kippetje  ;)

20130406_160125.jpg


20130406_160200-1.jpg


word vervolgt  :)
 
Leo, ik heb al menig keer Beer CanChicken gemaakt, maar nog nooit aan het spit zoals jij nu doet.
Met de DPR 2.0 heb ik nu wel die mogelijkheid, moet dan nog wel motortje kopen.
Nu de vraag: heb jij ook BCC gemaakt en en wat is je bevinden t.o.v. Huly Huly Chicken?
Ben benieuwd naar je feedback, o.a. voor wat betreft sappigheid...
 
Wordt vast heel lekker ben benieuwd hoe ze eruit zien als ze een kleurtje krijgen.
 
@Geert, ik heb ook al een aantal keren BCC gemaakt, je moet het eigenlijk niet met elkaar vergelijken vind ik.
BCC kruid je ook anders als de Huli Huli kip.
Als je BCC maakt staat de kip stil op een standaard, en hier draait ie rond, dus je hebt een andere garing.
De BCC is erg sappig, en dat zijn deze 2 kippen straks ook, ik zal er als ze straks klaar zijn ook wel een paar foto's van posten.

@Mw. BBQ68, ze hebben straks, na 3 keer insmeren een mooi bruin en knapperig velletje, er binnenin zit peper, zou, knoflook en takjes tijm
 
@ Leo, ik zie graag de foto's straks en en verdere beschrijving om tot een sappige Huli Huli te komen....bedankt...ga dit draadje ff mooi volgen
 
Moet je er wel brandende kolen in doen anders krijg jij straks geen bruin kipje
 
EHH zei:
Moet je er wel brandende kolen in doen anders krijg jij straks geen bruin kipje

haha, die liggen er al wel in, maar ze liggen net achter de kip op de foto
 
mooi indirect dus wat ik ook kan doen met de nog niet gebruikte RVS omgezette plaat!
 
Leo zei:
EHH zei:
Moet je er wel brandende kolen in doen anders krijg jij straks geen bruin kipje

haha, die liggen er al wel in, maar ze liggen net achter de kip op de foto

Dat zijn niet echt veel briketten Leo, wat is de temperatuur van de Q? Of gaat het meer om directe (stralings) warmte van de briketten?

 
Ben erg benieuwd hoe mooi die er zodadelijk uit zien!
 
Nosmo zei:
Leo zei:
EHH zei:
Moet je er wel brandende kolen in doen anders krijg jij straks geen bruin kipje

haha, die liggen er al wel in, maar ze liggen net achter de kip op de foto

Dat zijn niet echt veel briketten Leo, wat is de temperatuur van de Q? Of gaat het meer om directe (stralings) warmte van de briketten?

er hoeven ook niet zoveel briketten in, als je de bbq op ca 175gr C. brengt, en je kip dan een uur zo laat draaien zonder te kijken is ie gewoon gaar.
zal de foto's er zo opzetten
 
hier krijgt ie al een mooi kleurtje

20130406_172434.jpg


zo komen ze eraf

20130406_172609.jpg


een heerlijk mals kippetje op het bord

20130406_173500.jpg


20130406_174114.jpg


20130406_174135.jpg


Zoals op de foto's hopenlijk te zien is, een heerlijke malse kip.

bedankt voor het kijken
 
Ooooh, wat lekker. Gebraden kip is echt mijn favoriet.
 
kip is hier ook niet aan te slepen  :)
 
Mooi eindresultaat Leo!
 
Lijkt idd een heerlijk sappig kippetje.
 
Ziet er goed uit
 
Terug
Bovenaan Onderaan