Eigenlijk stond voor vandaag het behalen van mijn tokkie op het program, maar aangezien er in het hele dorp geen verse kip meer te koop was, zowel gisteren als vandaag niet moest ik noodgedwongen mijn plan omgooien. Met een humeur gezakt tot het nulpunt kwam ik uiteindelijk thuis met kippenpoten, blijft het tenminste nog kip. Op zoek naar een recept hiervoor kwam ik bij amazing ribs de huli huli teriyaki kip tegen. Je wordt toch al vrolijk van de naam alleen nietwaar? Mijn humeur was weer op pijl en het avontuur kon beginnen.
Hier de ingredi?nten:
Ik heb er nog wat citroensap bij gedaan later, deze staat niet op de foto.
1 cup ananassap
1 cup kippenbouillon, mag ook sherry, witte wijn en/of water zijn. Ik heb voor sherry en water gekozen
1/4 cup soya saus
1/4 cup ketchup
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels rijst azijn
1/4 cup donkere basterdsuiker
5 cm gember
2 eetlepel Worcesteraus
1 theelepel sesamolie
4 theelepels sambal ( meer of minder naar eigen smaak)
4 teentjes knoflook
2 eetlepels mirin
In het oorspronkelijk recept werd 1 cup azijn gebruikt, ik persoonlijk vind dat teveel dus heb het aangepast zoals hierboven beschreven. De mirin komt ook niet voor in het oorspronkelijk recept, maar het leek mij wel een goede aanvulling op het geheel.
De marinade 10 min laten sudderen.
Marinade af laten koelen en samen met de kip in een goed afgesloten zak tenminste 3 tot 24 uur laten marineren. Regelmatig omkeren.
De marinade opvangen in een pan en in laten dikken tot gewenste dikt. Deze moet gebruikt worden om de kip met enige regelmaat in te smeren, Kip op de Q indirect ongeveer 160 tot 170 C.
Helft Q gevuld met kolen.
Regelmatig omkeren en telkens de bovenliggende kant bekwasten met de marinade.
Ongeveer 45 minuten tot 1 uur, hij is klaar als hij klaar is. De laatste minuten op direct vuur afbakken, dit geeft een heerlijke smaak aan het vel. Dan niet meer kwasten ivm eventuele besmetting van de kip via de marinade. Ik heb de thermometer gebruikt en ben bij 70 C op direct vuur gaan afbakken. De kip was heerlijk. Unaniem goedgekeurd en ik ga het zeker nog een keer maken.
En klaar.
Hier de ingredi?nten:

Ik heb er nog wat citroensap bij gedaan later, deze staat niet op de foto.
1 cup ananassap
1 cup kippenbouillon, mag ook sherry, witte wijn en/of water zijn. Ik heb voor sherry en water gekozen
1/4 cup soya saus
1/4 cup ketchup
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels rijst azijn
1/4 cup donkere basterdsuiker
5 cm gember
2 eetlepel Worcesteraus
1 theelepel sesamolie
4 theelepels sambal ( meer of minder naar eigen smaak)
4 teentjes knoflook
2 eetlepels mirin
In het oorspronkelijk recept werd 1 cup azijn gebruikt, ik persoonlijk vind dat teveel dus heb het aangepast zoals hierboven beschreven. De mirin komt ook niet voor in het oorspronkelijk recept, maar het leek mij wel een goede aanvulling op het geheel.
De marinade 10 min laten sudderen.

Marinade af laten koelen en samen met de kip in een goed afgesloten zak tenminste 3 tot 24 uur laten marineren. Regelmatig omkeren.

De marinade opvangen in een pan en in laten dikken tot gewenste dikt. Deze moet gebruikt worden om de kip met enige regelmaat in te smeren, Kip op de Q indirect ongeveer 160 tot 170 C.
Helft Q gevuld met kolen.

Regelmatig omkeren en telkens de bovenliggende kant bekwasten met de marinade.
Ongeveer 45 minuten tot 1 uur, hij is klaar als hij klaar is. De laatste minuten op direct vuur afbakken, dit geeft een heerlijke smaak aan het vel. Dan niet meer kwasten ivm eventuele besmetting van de kip via de marinade. Ik heb de thermometer gebruikt en ben bij 70 C op direct vuur gaan afbakken. De kip was heerlijk. Unaniem goedgekeurd en ik ga het zeker nog een keer maken.

En klaar.
