BasBQ
Beef en Steak

Houtskool of Briketten op de smoker

 
 
 

Ener

Pitmaster
Berichten
510
Nu de smoker in bestelling is heb ik nog een vraagje. Wat is beter op de smoker, houtskool of briketten? Ik heb ff rondgekeken op het forum, en zal het wel over het hoofd zien, maar kan niet 123 iets hierover vinden.
 
Rene er zijn ook mensen die houtskool in hun smoker gebruiken tot volle tevredenheid.

Zelf gebruik ik brikketen vanwege het constante brandgedrag, maar probeer het zef uit wat jij het beste vindt werken
 
Spare ribs (5-6 uurtjes) gaat prima op een laag houtskool. Langere sessies zou ik (kokos)briketten nemen.
ik gebruik zelf bijna altijd Kokosbriketten maar soms ook houtskool, beide gaat prima.
 
Vooralsnog lijkt de weegschaal door te slaan naar briketten. Maar welke dan? Ik lees hier nogal over ecobrasa. Waar kun je dat voordelig bestellen, via internet? En is dat ok, of toch nog wat anders?
 
ik gebruik ook gewoon kokosbriketten, maar dat is simpelweg ook omdat ik die in de OTP ook gebruik en dus op voorraad heb. Voel er weinig voor om beide soorten op voorraad te gaan houden ;)
 
Was toevallig vandaag in de buurt bij Hoogstraten en ik heb 30 kg flammys meegebracht voor ongeveer 43 euro misschien iets voor jou als je daar toevallig in de buurt komt. Colruyt.
 
Terug
Bovenaan Onderaan