
Toen ik nog mijn eigen keurslagerij had was dit de favoriet van mijn toen nog jonge kinderen.
De houthakkerssteak
Ontwikkeld door de keurslagers als Keurslager Special
Een procureurlapje met kruidenpasta en omwikkeld met rookspek.
Voor de kruiden pasta werd ?kruiden Willy? van Raps gebruikt, een heerlijke kruidenpasta met veel knoflook.
Nu kom je ze overal tegen in allerlei variaties maar ik vind de oorspronkelijke nog het lekkerst.
Het vlees
Hier komt de eerste keuze om de hoek kijken. Wil je zacht vlees low and slow bereid neem dan wat dikke procureurlapjes. Hou je meer van kort gebakken dan kun je beter wat dunnere nemen.

Het spek.
Het lekkerst is natuurlijk je eigengemaakte rookspek. Heb je dat niet dan neem je lange rookspekplakjes.

De kruidenpasta
Half bosje peterselie
Blaadjes van takje of 5 rozemarijn
Blaadjes van een bosje tijm
Bosje dille
Bosje basilicum
Oregano ik had geen verse dus een eetlepel gedroogd gebruikt
Groene peper 2 stuks
Knoflook 2 hele knollen
Zout 20 gram
Alles goed fijn snijden of hakken. Ik zet het daarna in de koelkast om even af te wachten hoe vochtig het wordt. Dit verschilt nog wel eens. Dit keer werd het niet vochtig door de gedroogde oregano.

Daarna in de blender of iets dergelijks met olijfolie en goed fijn malen tot een dikke pasta.
Is het te dik wat meer olie toevoegen.
Nu eerst proeven want het smaakt iedere keer weer net iets anders Het mag gerust wat zout en pittig zijn, maar je moet wel flink knoflook proeven eventueel wat knoflookpoeder toevoegen kan ook.
Deze pasta is prima op veel verschillende soorten vlees.

Hiermee gaan we de lapjes insmeren, aan de hand van de smaak die je geproefd hebt bepaal je hoe dik je het insmeert.
Ik laat het dan altijd een nachtje intrekken.

Nu de lapjes omwikkelen met het rookspek.

Eventueel hierna nog wat kruidenpasta aanbrengen en daarna op de bbq. Low and slow of kort grillen al na gelang je keuze is.
Pas op dat met het grillen je kruiden niet verbranden.
Eet smakelijk.
