- Berichten
- 3.379

Afgelopen 24 september was het Nasionale Braai Day in Zuid Afrika, en dan is dat natuurlijk bij uitstek een prachtige gelegenheid om daarin mee te gaan, en het dan ook hier te vieren toch

Op mijn speurtocht naar recepten kwam ik een Potjiekos recept tegen (een stoofpotje waarin verscheidene ingredi?nten langzaam worden klaargemaakt)
En dat was voor mij een mooie aanleiding om mijn DO weer eens uit de schuur te toveren.
Het zou een Hoender Sampioenspotjie (kip - champion) gaan worden, en omdat het Braai Day was, natuurlijk op mijn eigen groene braai.
De DO in combinatie met mijn ei is eigenlijk perfect, om diverse redenen.
- Voor mij de ideale werkhoogte
- Beter controle over de temperatuur
- Bij wind e.d. geen rondvliegend as van de briketten, want dan gaat de deksel dicht
Na het aanfruiten van wat uien, prei, en knoflook, de kip een beetje bruin gebakken, en vervolgens wat zilveruitjes, wijn en bouillion er bij.



Dan zachtjes laten pruttelen tot de kip gaar is, en vlak voor het einde de champions toevoegen, en nog een minuutje of 20-30 mee laten pruttelen.

En daarna is (lees was) het smullen.


Voor meer details, neem dan een kijkje op mijn blog.
http://www.macsbbqpit.com/hoender-sampioenpotjie/
Mac