- Berichten
- 5.630
Hoe steek je een probe in je vlees.
De probe moet zo in je vlees ziten dat de punt zoveel mogelijk omringd is door het meeste vlees, in het midden noemen we dat ook wel.
Stel je nu eens voor, met heeel veel fantasie, dat op de getoonde foto's het schuursponsje een stuk vlees is.
Ja ik stel jullie verbeeldingsvermogen op de proef.
Het schuurspons vleesmodel
Bepaal ongeveer het midden van het vlees en houd je vingers tegen het vlees
Steek vervolgens, zonder je vingers verplaatst te hebben, de probe in de kopse kant van het vlees
Zo zit de probe dus goed, en ook al steek je hem 1 of 2 cm te kort of te ver door, hij zit nog steeds goed in het vlees
Zorg er wel voor dat de probe geen bot(ten) raakt.
Zo zit de Probe dus niet goed, je weet nu niet of de probepunt ongeveer in het midden van het vlees zit.
Zoals de wedstrijdteams hun Brisket probe plaatsen, stel je voor dat de zwarte lijnen de richting van de draad van het vlees is, die wil je dus dadelijk haaks op de draad snijden met het gevolg dat je de kans loopt dat in elk plakje een gat zit met het risico op diskwalificatie (marking) want in een groot deel van de plakjes Brisket zit dan een gat van de probe dus steek je de probe ook haaks op de draad in het vlees zodat maar 1 of 2 plakjes een probe gat hebben, die plakjes stoppen ze natuurlijk niet in de jury box
Praktijkvoorbeelden met Brisket en Kip
Bij de Kip zit de probe op de foto van onder naar boven maar mag natuurlijk ook van boven naar onder.
De probe steekt dan nog steeds in de kopse kant van de borstfilet
De probe moet zo in je vlees ziten dat de punt zoveel mogelijk omringd is door het meeste vlees, in het midden noemen we dat ook wel.
Stel je nu eens voor, met heeel veel fantasie, dat op de getoonde foto's het schuursponsje een stuk vlees is.
Ja ik stel jullie verbeeldingsvermogen op de proef.
Het schuurspons vleesmodel

Bepaal ongeveer het midden van het vlees en houd je vingers tegen het vlees

Steek vervolgens, zonder je vingers verplaatst te hebben, de probe in de kopse kant van het vlees

Zo zit de probe dus goed, en ook al steek je hem 1 of 2 cm te kort of te ver door, hij zit nog steeds goed in het vlees
Zorg er wel voor dat de probe geen bot(ten) raakt.

Zo zit de Probe dus niet goed, je weet nu niet of de probepunt ongeveer in het midden van het vlees zit.

Zoals de wedstrijdteams hun Brisket probe plaatsen, stel je voor dat de zwarte lijnen de richting van de draad van het vlees is, die wil je dus dadelijk haaks op de draad snijden met het gevolg dat je de kans loopt dat in elk plakje een gat zit met het risico op diskwalificatie (marking) want in een groot deel van de plakjes Brisket zit dan een gat van de probe dus steek je de probe ook haaks op de draad in het vlees zodat maar 1 of 2 plakjes een probe gat hebben, die plakjes stoppen ze natuurlijk niet in de jury box


Praktijkvoorbeelden met Brisket en Kip

Bij de Kip zit de probe op de foto van onder naar boven maar mag natuurlijk ook van boven naar onder.
De probe steekt dan nog steeds in de kopse kant van de borstfilet
