- Berichten
- 110
Hello allemaal,
Onlangs heb ik zelf pizzadeeg gemaakt omdat de supermarkt bodems maar niks waren. De deeg was een echt succes en super lekker. Ik had wel wat problemen met het maken van een mooie pizzabodem.
Om van een bolletje een bodem te maken heb ik eerst de tutorial van italieplein gebruikt (met de hand geleidelijk platmaken en uitduwen van een bolletje). Dit lukt gedeeltelijk, maar dit leidt bij mij tot een kleine pizza met een veel te dikke rand. En als ik dan verder oprek scheurt mijn bodem in het midden wegens flinterdunne deeg. Vorige keer heb ik dit opgelost door het bolletje weer samen te kneden, en dan met de deegroller uit te rollen. Maar dit lijkt me niet ideaal voor een luchtige bodem.
Iemand nog tips hoe ik best een mooie pizzabodem maak? Of wat ik fout zou doen?
en nu ik toch vragen stel: iemand tips over hoe ik mijn pizza van de schep op de BBQ krijg? Deze blijft redelijk hard plakken, hoewel ik veel bloem op de pizzaschep strooi. Moeilijk eraf te krijgen, en de ingrediënten durven al eens eraf schuiven als ik dit te wild doe.
Alvast bedankt!
Onlangs heb ik zelf pizzadeeg gemaakt omdat de supermarkt bodems maar niks waren. De deeg was een echt succes en super lekker. Ik had wel wat problemen met het maken van een mooie pizzabodem.
Om van een bolletje een bodem te maken heb ik eerst de tutorial van italieplein gebruikt (met de hand geleidelijk platmaken en uitduwen van een bolletje). Dit lukt gedeeltelijk, maar dit leidt bij mij tot een kleine pizza met een veel te dikke rand. En als ik dan verder oprek scheurt mijn bodem in het midden wegens flinterdunne deeg. Vorige keer heb ik dit opgelost door het bolletje weer samen te kneden, en dan met de deegroller uit te rollen. Maar dit lijkt me niet ideaal voor een luchtige bodem.
Iemand nog tips hoe ik best een mooie pizzabodem maak? Of wat ik fout zou doen?
en nu ik toch vragen stel: iemand tips over hoe ik mijn pizza van de schep op de BBQ krijg? Deze blijft redelijk hard plakken, hoewel ik veel bloem op de pizzaschep strooi. Moeilijk eraf te krijgen, en de ingrediënten durven al eens eraf schuiven als ik dit te wild doe.
Alvast bedankt!