Onlangs met mijn grote mond beloofd dat ik wel de traditionele gerookte zalm zou verzorgen bij de jaarlijkse kerstbrunch. Aangezien het aardig wat personen zijn zal het ongeveer 2kg moeten worden. Voor die tijd wil ik echter nog wel een keertje oefenen voor ik 20-30 man teleurstel 
Ik vind verschillende recepten op internet maar het liefste hoor ik een goed recept van de experts hier. Ik wil het roken doen op een rooster in een big green egg large. Onderin leg ik zo'n cold smoke generator met houtmot. Deze is van het type doolhof waardoor hij volgens mij een uur of 12 koude rook kan genereren.
Wat ik echter niet weet is hoe ver ik bijvoorbeeld de schuifen boven en onder moet openzetten, hoe lang ik moet pekelen, nat of droog pekelen, hoe lang ik moet roken, welke overige kruiden ik moet toevoegen bij het pekelen (suiker, dille, jeneverbessen, peper). Ik lees hierover veel verschillende dingen namelijk.
Wie heeft er ervaring met koud roken op een ei en hoe bereik ik het beste resultaat?

Ik vind verschillende recepten op internet maar het liefste hoor ik een goed recept van de experts hier. Ik wil het roken doen op een rooster in een big green egg large. Onderin leg ik zo'n cold smoke generator met houtmot. Deze is van het type doolhof waardoor hij volgens mij een uur of 12 koude rook kan genereren.
Wat ik echter niet weet is hoe ver ik bijvoorbeeld de schuifen boven en onder moet openzetten, hoe lang ik moet pekelen, nat of droog pekelen, hoe lang ik moet roken, welke overige kruiden ik moet toevoegen bij het pekelen (suiker, dille, jeneverbessen, peper). Ik lees hierover veel verschillende dingen namelijk.
Wie heeft er ervaring met koud roken op een ei en hoe bereik ik het beste resultaat?