- Berichten
- 5.285
Ik heb nog 2 kanjers van een T-bone in de diepvries steken en binnenkort eens aan beginnen. Echter heb ik 2 aparte vragen daaromtrent.
1. Reverse sear lijkt me het beste en is geen geheim voor me. Maar een T-bone bestaat uit 2 verschillende soorten rund en het ene deel moet iets hoger oplopen qua temperatuur dan het andere om beide netjes medium rare te krijgen. Ik lees dan zaken van het deel ossenhaas dan weg te leggen van het vuur wat me ook logisch lijkt.
Maar hoe doe je dat op een Kamado? Ik heb de platesetter erin en moet ik dat dan met de ossenhaas naar de rand leggen of naar het centrum van de kamado? Want de warmte komt er immers langs de rand. Of moet ik met de reverse in eerste instantie er geen rekening mee houden, en daarna met afgrillen wel? Bv halve platesetter erin en dan hem afgrillen op de gietijzeren rooster met de ossenhaas vrij kort naar de platesetter? Ik verneem het graag.
2. Volgende week zitten we in CenterParcs en daar is zo een betonnen BBQ bij. Dus open. Ik had gedacht zo eentje van 1,8kg mee te nemen, maar ik heb geen idee hoe ik deze netjes ga krijgen zodat hij medium rare is. Er is ook geen oven waar ik hem bv een uurtje insteek aan 40° en in de microgolf lijkt me niet handig. Hij zit vacuum verpakt, dus zou een grote ketel moeten hebben (als die er al is) en hem dan op een zeer laag vuurtje laten opwarmen. Of gewoon hem ruim op tijd uit de koelkast halen zodat hij al op kamertemperatuur komt om hem daarna veel om te draaien op het rooster tot de gewenste temperatuur? Zeg het me?
Alvast bedankt voor de hulp.
1. Reverse sear lijkt me het beste en is geen geheim voor me. Maar een T-bone bestaat uit 2 verschillende soorten rund en het ene deel moet iets hoger oplopen qua temperatuur dan het andere om beide netjes medium rare te krijgen. Ik lees dan zaken van het deel ossenhaas dan weg te leggen van het vuur wat me ook logisch lijkt.
Maar hoe doe je dat op een Kamado? Ik heb de platesetter erin en moet ik dat dan met de ossenhaas naar de rand leggen of naar het centrum van de kamado? Want de warmte komt er immers langs de rand. Of moet ik met de reverse in eerste instantie er geen rekening mee houden, en daarna met afgrillen wel? Bv halve platesetter erin en dan hem afgrillen op de gietijzeren rooster met de ossenhaas vrij kort naar de platesetter? Ik verneem het graag.
2. Volgende week zitten we in CenterParcs en daar is zo een betonnen BBQ bij. Dus open. Ik had gedacht zo eentje van 1,8kg mee te nemen, maar ik heb geen idee hoe ik deze netjes ga krijgen zodat hij medium rare is. Er is ook geen oven waar ik hem bv een uurtje insteek aan 40° en in de microgolf lijkt me niet handig. Hij zit vacuum verpakt, dus zou een grote ketel moeten hebben (als die er al is) en hem dan op een zeer laag vuurtje laten opwarmen. Of gewoon hem ruim op tijd uit de koelkast halen zodat hij al op kamertemperatuur komt om hem daarna veel om te draaien op het rooster tot de gewenste temperatuur? Zeg het me?

Alvast bedankt voor de hulp.