BasBQ
Beef en Steak

Hoe een speenvarkenruggetje klaarmaken?

 

Borsalino

Vuurmaker
Berichten
61
Heb in mijn diepvries nog een speenvarkenruggetje zonder been en licht gepekeld van 1.760 kilo liggen.

Hoe zou ik dat gaan klaarmaken?

Zeer waarschijnlijk op het spit.
Wegens diabetes geen gebruik van suiker!
Had gedacht het van rub simpel te houden, wat olijfolie en zout, peper en barbeque kruiden.
Deze voormarineren ermee? En hoe lang?

Tijdens het spitten het ruggetje blijven insmeren met de olierub?
Alu bakjes eronder en de opgevangen substantie hergebruiken om het ruggetje mee in te smeren?

Gebruik van apple of Cherry chips?
Low & Slow of High & Fast?
Kerntemperatuur iets tussen de 60? en 70??
Dan inpakken in alu folie en uurtje laten tot rust komen? Buiten of in een lauwe BBQ.

Kweet het veel vragen maar wil het perfect van de 1ste keer en.......................................
Wil een boterzachte vleestextuur waar de ouwe Bomma's hun vals gebit bij wegsmijten  :D

De huid of zwoerd die er aan 1 kant nog aanhangt moet niet eetbaar te zijn, behalve voor de diepvries voor erwtensoep deze winter  :p
 
zoiets nog nooit gegaard maar k zou m zeker 24 uur marineren en liefst ook nog injecteren met smaakmakers.
voor t malse zachte vlees lekker langzaam garen met een dome temp van hooguit 100 graden tot 68 kern.
de laatste 20 graden in allu folie.
rookhout:  dat is je eigen voorkeur.
verder sucses en maak dr wat lekkers van
 
lees net terug: licht gepekeld.
zo gekocht of zelf gedaan.

dan heeft ie al smaak en denk dat marineren dan niet veel meer toevoegd.
 
AV zei:
lees net terug: licht gepekeld.
zo gekocht of zelf gedaan.

dan heeft ie al smaak en denk dat marineren dan niet veel meer toevoegd.

Nee gepekeld gekocht, is van de Makro.

Heb het ooit eens gekocht en versneden en in de pan gebakken, was hemels mals vlees, je zag wel de pekelring, is dus niet lang gepekeld!
 
Terug
Bovenaan Onderaan