- Berichten
- 61
Heb in mijn diepvries nog een speenvarkenruggetje zonder been en licht gepekeld van 1.760 kilo liggen.Hoe zou ik dat gaan klaarmaken?
Zeer waarschijnlijk op het spit.
Wegens diabetes geen gebruik van suiker!
Had gedacht het van rub simpel te houden, wat olijfolie en zout, peper en barbeque kruiden.
Deze voormarineren ermee? En hoe lang?
Tijdens het spitten het ruggetje blijven insmeren met de olierub?
Alu bakjes eronder en de opgevangen substantie hergebruiken om het ruggetje mee in te smeren?
Gebruik van apple of Cherry chips?
Low & Slow of High & Fast?
Kerntemperatuur iets tussen de 60? en 70??
Dan inpakken in alu folie en uurtje laten tot rust komen? Buiten of in een lauwe BBQ.
Kweet het veel vragen maar wil het perfect van de 1ste keer en.......................................
Wil een boterzachte vleestextuur waar de ouwe Bomma's hun vals gebit bij wegsmijten

De huid of zwoerd die er aan 1 kant nog aanhangt moet niet eetbaar te zijn, behalve voor de diepvries voor erwtensoep deze winter
