BasBQ
Beef en Steak

Hoe doet de UDS het? Pulled pork!

 
 
 

BearGrills

Sprokkelaar
Berichten
41
Ik ben dus bezig geweest met de ombouw van een BarrelQ naar UDS. Na afronding van projectje heb ik enkel nog wat speklappen klaargemaakt, nu werd het tijd voor het ?chte werk

Ik heb 2 stukken procureur  ? +-2,5kg van de Makro
8548b2541ea7a25897510adeb477cf28.jpg


Dit keer wilde ik wat verder experimenteren met de rubs en smaakdiversiteit, gekozen voor de volgende 2 rubs:
1: paprikapoeder, zout, rietsuiker, knoflookpoeder, gemalen zwarte peper en beetje cayennepeper.
2: Jonnie Boer Peperkorrels/Lemon(gedroogde citroenschillen), zout, kleine hoeveelheid suiker, cayennepeper en gemalen zwarte peper.

Resultaat na rubben:
ffc23fe5f74633bc576c639f96f06a0f.jpg

1b0c31e8da7c57d00133d526382a8e92.jpg
bd3e070093c69916a07a199d03ee6163.jpg


Om 7uur de UDS aangezet, beetje appelhout erbij liep zo door naar 120 graden met 1 afsluitdop dicht en de kraan+ andere afsluitdop open. Kon ik mooi spelen met de kraan om tussen de 115 en 120 te blijven.
f4cc3a3bd1eecd3c53698646f95ead68.jpg

bbfa2d6e667955b4fa07ecc739e7f6dc.jpg


Om 1130zag het er al erg lekker uit, wat duurt wachten soms zo lang als je zin hebt in lekker eten KT was al 74 graden dus de glaze erop gedaan:
4e79d92b2d80f3bece566c48b05d7391.jpg


Om 15:00 waren ze 88 graden, ik heb nog nooit zo'n soepele strakke low en slow sessie gehad!
383069e3eee8d28302a4232dc8d4777d.jpg

4f7f957cac7afa2e50d65b45fd877678.jpg
88a3f03d4920fd0a7f64dd82fea2881e.jpg


Uiteindelijk vielen beide soorten in smaak! Die met de peperkorst had mijn voorkeur maar hij was wel pittig waardoor de niet-pittig-liefhebber het links laat liggen. (Meer om in te vriezen dus voor mezelf Haha!)

Top resultaat, ik ben blij met de constantheid van de UDS!
b6b3b15f4ab1d3bad069c0d683d3e5ae.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
UDS werkt dus goed.!
Ziet er prima uit.
Lusten wij hier ook wel.  :) !
 
Mooi... en lekker.
Paar vraagjes
Niet vooraf ge?njecteerd?

Niet ingepakt om de 88 te halen?
 
Lekker hoor
 
Mooie run. En ziet er goed uit.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Krizz zei:
Mooi... en lekker.
Paar vraagjes
Niet vooraf ge?njecteerd?

Niet ingepakt om de 88 te halen?
Nee niet ge?njecteerd, simpelweg omdat ik nog geen injectie materiaal heb en ik her en der hoor/lees dat het verschil minimaal is.

En ja, ingepakt na ongeveer 2 uurtjes nadat de glaze er op zat. Dus rond 1130 glaze erop en 1330 ingepakt. Toen ging het erg snel naar de 88


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
BearGrills zei:
Krizz zei:
Mooi... en lekker.
Paar vraagjes
Niet vooraf ge?njecteerd?

Niet ingepakt om de 88 te halen?
Nee niet ge?njecteerd, simpelweg omdat ik nog geen injectie materiaal heb en ik her en der hoor/lees dat het verschil minimaal is.

En ja, ingepakt na ongeveer 2 uurtjes nadat de glaze er op zat. Dus rond 1130 glaze erop en 1330 ingepakt. Toen ging het erg snel naar de 88


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk


Injecteren of niet? ik denk dat je het toch eens moet proberen.  ;) !
 
Van de week ook niet ge?njecteerd omdat ik mn spullen niet bij had op vakantie, heb het eigenlijk totaal niet gemist. Ga volgende x thuis een flinke procureur in 2en snijden en een helft injecteren en de ander niet om het verschil te proeven.

Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79

 
Mooie uds trouwens!

Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79

 
Eefje zei:
Van de week ook niet ge?njecteerd omdat ik mn spullen niet bij had op vakantie, heb het eigenlijk totaal niet gemist. Ga volgende x thuis een flinke procureur in 2en snijden en een helft injecteren en de ander niet om het verschil te proeven.

Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79


Licht er ook wel aan waarmee je gaat injecteren.
Ik gebruik vaak de injectie vloeistof uit het recept van de wedstrijd P.P. van Noskos (bedankt voor het delen )
Dat geeft toch een andere smaak aan je vlees.

https://grillexperience.nl/pekelen-injecteren/

Misschien vind je het leuk om hier eens te kijken.  :) !

 
Mooie run!

Ik zelf injecteer ook met de wedstrijd mix van Noskos, hier en daar een beetje naar eigen inzicht aangepast, en ik zeg ook dat ik het proef aan het vlees qua smaak.

 
Hans zei:
Eefje zei:
Van de week ook niet ge?njecteerd omdat ik mn spullen niet bij had op vakantie, heb het eigenlijk totaal niet gemist. Ga volgende x thuis een flinke procureur in 2en snijden en een helft injecteren en de ander niet om het verschil te proeven.

Weber Spirit 320 GBS, Weber WSM 37, Weber OTO 47 woody '88 met Pizzaring, Weber OTO 57 woody '84, Weber WGA-woody '95, Weber Kettle 57 '79


Licht er ook wel aan waarmee je gaat injecteren.
Ik gebruik vaak de injectie vloeistof uit het recept van de wedstrijd P.P. van Noskos (bedankt voor het delen  :))
Dat geeft toch een andere smaak aan je vlees.

https://grillexperience.nl/pekelen-injecteren/

Misschien vind je het leuk om hier eens te kijken.  :) !
Leuk artikel. Ik injecteert meestal met mix van appelsap en appelazijn of runderbouillon maar tot nog toe ben ik er niet zo van onder de indruk wat betreft (extra) smaak. Zal eens die van NOSKOS proberen, gebruik de rest van zijn recept trouwens wel. Ga het eens proberen met en zonder om goed te kunnen vergelijken, weer een goed excuus om te kunnen smoken

Verstuurd vanaf mijn SHIELD Tablet met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan