- Berichten
- 187
Goedemorgen allen 
Gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid.
Als je de kamado op temperatuur hebt, zeg 160 graden, en hij blijft stabiel. Dan kan daarna het vlees erop en dan zal de temperatuur dalen omdat het vlees koud is en de probe er dichtbij ligt.
Blijven jullie dan van de schuiven af? Hij was namelijk reeds ingesteld op 160. Of passen jullie de schuiven aan om de temperatuur weer te laten stijgen?
Na het plaatsen van mijn twee beenhammetjes zakte mijn temperatuur tot zón 120 graden en het duurde zón 1 uur en 45 minuten tot de temp weer richting de 160 kwam. De beenhammetjes waren toen al klaar (en waren heerlijk
)
Dus kort....stel je hem in tot hij stabiel is en dan afblijven (ook al daalt de temp na het plaatsen van het vlees) of bijstellen?

Gewoon een vraag uit nieuwsgierigheid.
Als je de kamado op temperatuur hebt, zeg 160 graden, en hij blijft stabiel. Dan kan daarna het vlees erop en dan zal de temperatuur dalen omdat het vlees koud is en de probe er dichtbij ligt.
Blijven jullie dan van de schuiven af? Hij was namelijk reeds ingesteld op 160. Of passen jullie de schuiven aan om de temperatuur weer te laten stijgen?
Na het plaatsen van mijn twee beenhammetjes zakte mijn temperatuur tot zón 120 graden en het duurde zón 1 uur en 45 minuten tot de temp weer richting de 160 kwam. De beenhammetjes waren toen al klaar (en waren heerlijk

Dus kort....stel je hem in tot hij stabiel is en dan afblijven (ook al daalt de temp na het plaatsen van het vlees) of bijstellen?