BasBQ
Beef en Steak

Himalayan Salt Plat Brick Chicken

 
 
 
 

barts

Stoker
Berichten
253
Vorige week zag ik Himalayan Salt Plate Brick Chicken Recipe van allthingsbbq
https://www.youtube.com/watch?v=r2M58LDv8vg

Aangezien butterfly chicken nog op mijn todo list stond een mooie gelegenheid om dit recept eens te proberen.
Als rub ik heb ik de Chicken Dust geprobeerd van Huddie.

Heb de weber opgestookt tot een 200c en de zoutsteen opgewarmd voor een klein half uurtje. Toen heb ik de kip een uur met de huid naar beneden op het rooster gelegd en de zoutsteen daar bovenop. 'Na dit uur heb ik de kip omgedraaid en de steen nog eens op de huidkant gelegd om hem evenredig te garen. Zo heeft ie een kleine 15min. gelegen tot de kern temperatuur was bereikt. Heb toen de kip nog een 10 a 15 min laten rusten.
Echt een verrukkelijk resultaat hij was "perfect" borst lekker sappig, dit gaan we zeker vaker doen!

1_1.jpg


2_1.jpg


3.jpg


4.jpg


5.jpg


7.jpg
 
Leuk, ziet er goed uit inderdaad!
Merkte je ook resultaat van de zoutsteen?
 
Buiten dat ie wat platter was geen idee was de eerste keer met deze rub.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9300 met Tapatalk

 
Ziet er top uit Bart, wat was de temperatuur in de borst die je hebt aangehouden?
 
dat is een heel lekker kippetje geworden Bart  :)
 
Lekker
 
Lekker Kippetje !
 
Terug
Bovenaan Onderaan