- Berichten
- 1.743
Het is eindelijk zover, vandaag 4 oktober zou ik een highbeer organiseren bij het vakantiehuisje waar we dit weekend verblijven.
Ze hebben hier een kamado staan ( volgens mij is het de inferno van de hornbach ) dus dat scheelt gesjouw van eigen bbqs.
Wel zelf m'n eggspander en conveggtorplate meegenome want ik dacht al dat dat er niet bij zou zitten.
De planning zag er alsvolgt uit;
Moink balls https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ Affligem VI Belgisch Brut 7%
Kippenvleugels/drumsticks in hoisin saus https://www.bbq-nl.com/hoisin-kippenvleugels/ Rochefort 6 7.5%
Zalm gerookt op ceder plankje https://www.bbq-nl.com/bobby-flays-zalm/
Groene asperges https://brendakookt.nl/recepten/gegrilde-groene-asperges-van-de-bbq/
Hapkin 8.5%
Paprikabootjes Met monchou en honing Vatgerijpte hertog jan triple hop 10%
buikspek Burned ends https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/
Karmeliet Grand cru 9.4%
Gisteren al begonnen met het draaien van de Moinkballs!
Helaas was ik 3 belangrijke ingredienten vergeten
ei, melk, parmazaanse kaas.
Wel 1 balletje apart al gemaakt voor mijn neefje welke 1 jaar is, minimaal gekruid dus.
Ik heb helaas niet overal foto's van dat het al combinatie word gegeten /gedronken maar oh man wat was dit een lekker dagje!
We begonnen met het roken van de buikspek ( start 10:00 )
3 uurtjes gerookt, looking lekker.
Hup naar binnen, later op de bbq afmaken ( dit is het laatste gerecht ) maar langste bereidingstijd.
Nu de Moinkballs erop!
Mooi op dezelfde temp als het buikspek.
En daar ginge we foto 1 met heerlijke moinkballs gecombineerd met Affligem blond belgisch Brut.
Huh en in het zonnetje! het zat ons heel even mee vandaag in overloon

Tijd voor ronde 2;
Kip Hoisin drumsticks, dennis heeft ze als kippenvleugels in een receptje staan.
Heeerlijk
Kipdrumsticks in Hoisin gecombineerd met Rochefort 6.
Lekkere combi

Mooi aan het bespreken of de smaken herkenbaar zijn .
Ronde 3, bobby flays zalm met groene asperges.
Hier ging het flink mis met de foto's.
Ik deel effe wat ik wel heb van gang 3.
Met 2 zwangere vrouwen aanwezig een deel tot 70+ graden verwarmd.
Ronde 4!
Heerlijke paprikabootjes met;
Puntpaprika gevuld met monchou, cherrytomaatjes, gedroogde ananas, bifiworstje.
Na zo'n 45 minuutjes indirect op 150*c waren ze klaar.
Heerlijk gecombineerd met dit biertje
En tot slot, gangetje 5 afmaken waar we vanmorge gebleven waren!
Heerlijk.
Alles op met een gezelschap van 8 volwassenen en 3 kids, (5 jaar, 3 jaar, 1 jaar)
1kg gehakt
2kg kipdrumsticks
750 gram zalm
Groentes
2 kilo buikspek
Bedankt voor het lezen en je geduld dat je het tot hier hebt volgehouden
.
Ze hebben hier een kamado staan ( volgens mij is het de inferno van de hornbach ) dus dat scheelt gesjouw van eigen bbqs.
Wel zelf m'n eggspander en conveggtorplate meegenome want ik dacht al dat dat er niet bij zou zitten.
De planning zag er alsvolgt uit;
Moink balls https://www.bbq-nl.com/moink-balls/ Affligem VI Belgisch Brut 7%
Kippenvleugels/drumsticks in hoisin saus https://www.bbq-nl.com/hoisin-kippenvleugels/ Rochefort 6 7.5%
Zalm gerookt op ceder plankje https://www.bbq-nl.com/bobby-flays-zalm/
Groene asperges https://brendakookt.nl/recepten/gegrilde-groene-asperges-van-de-bbq/
Hapkin 8.5%
Paprikabootjes Met monchou en honing Vatgerijpte hertog jan triple hop 10%
buikspek Burned ends https://www.bbq-nl.com/pork-belly-burnt-ends-burnt-ends-buikspek/
Karmeliet Grand cru 9.4%
Gisteren al begonnen met het draaien van de Moinkballs!
Helaas was ik 3 belangrijke ingredienten vergeten


Wel 1 balletje apart al gemaakt voor mijn neefje welke 1 jaar is, minimaal gekruid dus.
Ik heb helaas niet overal foto's van dat het al combinatie word gegeten /gedronken maar oh man wat was dit een lekker dagje!
We begonnen met het roken van de buikspek ( start 10:00 )
3 uurtjes gerookt, looking lekker.
Hup naar binnen, later op de bbq afmaken ( dit is het laatste gerecht ) maar langste bereidingstijd.
Nu de Moinkballs erop!
Mooi op dezelfde temp als het buikspek.
En daar ginge we foto 1 met heerlijke moinkballs gecombineerd met Affligem blond belgisch Brut.
Huh en in het zonnetje! het zat ons heel even mee vandaag in overloon


Tijd voor ronde 2;
Kip Hoisin drumsticks, dennis heeft ze als kippenvleugels in een receptje staan.
Heeerlijk

Kipdrumsticks in Hoisin gecombineerd met Rochefort 6.
Lekkere combi


Mooi aan het bespreken of de smaken herkenbaar zijn .
Ronde 3, bobby flays zalm met groene asperges.
Hier ging het flink mis met de foto's.
Ik deel effe wat ik wel heb van gang 3.
Met 2 zwangere vrouwen aanwezig een deel tot 70+ graden verwarmd.
Ronde 4!
Heerlijke paprikabootjes met;
Puntpaprika gevuld met monchou, cherrytomaatjes, gedroogde ananas, bifiworstje.
Na zo'n 45 minuutjes indirect op 150*c waren ze klaar.
Heerlijk gecombineerd met dit biertje
En tot slot, gangetje 5 afmaken waar we vanmorge gebleven waren!
Heerlijk.
Alles op met een gezelschap van 8 volwassenen en 3 kids, (5 jaar, 3 jaar, 1 jaar)
1kg gehakt
2kg kipdrumsticks
750 gram zalm
Groentes
2 kilo buikspek
Bedankt voor het lezen en je geduld dat je het tot hier hebt volgehouden
