Reeds een paar keer eerder gemaakt, maar nu officieel....
Het begint met het smerigste klusje, namelijk een blikje zwerverbier van de Lidl leegdrinken, om iets te hebben om de trappist in te stoppen.

Vervolgens het kipje ingesmeerd met een kruidenmengsel van sambal poeder, knoflook, tijm, peper, zout, peterselie.
Deze keer heb ik dit kruidenmengsel ook onder de huid aangebracht, wat later een aanrader bleek te zijn.

Vorige keren vond ik het vel niet knapperig genoeg, dus nu het kippetje maar iets warmer gestookt, uurtje op ca 225 graden Celsius.

Heb geen mooie opmaak-foto's.
Dit heeft 2 redenen, reden 1 is dat dat me niet zo boeit, want waar versiering op een bord ligt kan geen vlees liggen.
Reden 2 is dat daar geen tijd voor was;gegeten moest er worden!
Smaakte prima, en dat onder de huid kruiden gaf ook zeker meer smaak aan het kippetje!

Het begint met het smerigste klusje, namelijk een blikje zwerverbier van de Lidl leegdrinken, om iets te hebben om de trappist in te stoppen.

Vervolgens het kipje ingesmeerd met een kruidenmengsel van sambal poeder, knoflook, tijm, peper, zout, peterselie.
Deze keer heb ik dit kruidenmengsel ook onder de huid aangebracht, wat later een aanrader bleek te zijn.

Vorige keren vond ik het vel niet knapperig genoeg, dus nu het kippetje maar iets warmer gestookt, uurtje op ca 225 graden Celsius.

Heb geen mooie opmaak-foto's.
Dit heeft 2 redenen, reden 1 is dat dat me niet zo boeit, want waar versiering op een bord ligt kan geen vlees liggen.
Reden 2 is dat daar geen tijd voor was;gegeten moest er worden!
Smaakte prima, en dat onder de huid kruiden gaf ook zeker meer smaak aan het kippetje!