- Berichten
- 948
Worst.... dat moest ik maken voor de familie dag vandaag. Iedereen had zon beetje gehoord van mn hobby en wilde dat zelf ook wel eens proeven.
Ik dus afgelopen vrijdag aan de slag, bij de makro een tijdje terug al procureur in de aanbieding gekocht en bij de lokale slager een buik besteld.
Alle bij elkaar goed voor 5,5kg vlees.
De worsten moesten worden:
Curry worst (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/de-rookkamer/55-de-perfecte-braadworst-(5x-braadworst-verse-worst)/msg63773/#msg63773)
Gewoon Braadworst (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/de-rookkamer/55-de-perfecte-braadworst-(5x-braadworst-verse-worst)/msg63773/#msg63773)
Verse worst van Piet (Nosmo) (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/verse-varkensworst/msg56327/#msg56327)
Bijna 6 kilo was een hele klus maar mn trouwe porkert heeft het prima gedaan. Eerst snijden:

1e keer door de molen:

Al met al een bak gehakt van ongeveer 5kg, deze een uur in de vriezer om vervolgens te kruiden en te stoppen:


Vacuum verpakken zodat ze vandaag mee konden naar de BBQ

Vrijdag avond om half 9 negen begonnen en ineens was het half 2 maar dan lag de worst ook lekker in de koelkast kant en klaar om zaterdag de hele dag bij te komen en op smaak te komen en dat is gelukt!!!!!!!
Helaas helaas, ik was zo druk met grillen dat ik geen fotos gemaakt heb maar heb nog een paar worstjes (stiekem achter gehouden) die ik deze week een keertje grill en dan de fotos maak. Echter de familie heeft gesmuld ofdat het niks was. Ik had de wga bij me en ze indirect met een beetje beuken hout gegaard en daarna even direct boven de kolen "afbruinen"
Ik zag steeds mensen extra snoepen en weer langs de schaal lopen dat zei mij genoeg.
De worst was sappig, smaakvol en de perfecte borrelhap bij de familie meating.
De worst van Piet was de eerste keer dat ik die ik die zelf maakte en was echt super, verrast door de heerlijke smaak, doordat deze twee keer door de 5mm plaat ging was hij fijner dan de andere worst en de salie maakt hem "fris" (ofzo ik weet niet goed hoe ik dit moet omschrijven maar hij was heerlijk) Al met al voor iedereen een absolute aanrader!!!!
Het zal me worst zijn.... maar het was weer onzettend gaaf om iedereen zo te zien smullen!!!!!!
Bedankt voor het kijken
gr
Boel!
Ik dus afgelopen vrijdag aan de slag, bij de makro een tijdje terug al procureur in de aanbieding gekocht en bij de lokale slager een buik besteld.
Alle bij elkaar goed voor 5,5kg vlees.
De worsten moesten worden:
Curry worst (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/de-rookkamer/55-de-perfecte-braadworst-(5x-braadworst-verse-worst)/msg63773/#msg63773)
Gewoon Braadworst (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/de-rookkamer/55-de-perfecte-braadworst-(5x-braadworst-verse-worst)/msg63773/#msg63773)
Verse worst van Piet (Nosmo) (http://www.bbqgenootschap.nl/forum/varken/verse-varkensworst/msg56327/#msg56327)
Bijna 6 kilo was een hele klus maar mn trouwe porkert heeft het prima gedaan. Eerst snijden:

1e keer door de molen:

Al met al een bak gehakt van ongeveer 5kg, deze een uur in de vriezer om vervolgens te kruiden en te stoppen:


Vacuum verpakken zodat ze vandaag mee konden naar de BBQ

Vrijdag avond om half 9 negen begonnen en ineens was het half 2 maar dan lag de worst ook lekker in de koelkast kant en klaar om zaterdag de hele dag bij te komen en op smaak te komen en dat is gelukt!!!!!!!
Helaas helaas, ik was zo druk met grillen dat ik geen fotos gemaakt heb maar heb nog een paar worstjes (stiekem achter gehouden) die ik deze week een keertje grill en dan de fotos maak. Echter de familie heeft gesmuld ofdat het niks was. Ik had de wga bij me en ze indirect met een beetje beuken hout gegaard en daarna even direct boven de kolen "afbruinen"
Ik zag steeds mensen extra snoepen en weer langs de schaal lopen dat zei mij genoeg.
De worst was sappig, smaakvol en de perfecte borrelhap bij de familie meating.
De worst van Piet was de eerste keer dat ik die ik die zelf maakte en was echt super, verrast door de heerlijke smaak, doordat deze twee keer door de 5mm plaat ging was hij fijner dan de andere worst en de salie maakt hem "fris" (ofzo ik weet niet goed hoe ik dit moet omschrijven maar hij was heerlijk) Al met al voor iedereen een absolute aanrader!!!!
Het zal me worst zijn.... maar het was weer onzettend gaaf om iedereen zo te zien smullen!!!!!!
Bedankt voor het kijken
gr
Boel!