BasBQ
Beef en Steak

Het is begonnen

 
 

Vuurvlieg

Stoker
Berichten
354
3e batch dit jaar ca. 30 kg livar buikspek gepekeld met zout, suiker en maple sirop.
7 dagen in de gesealde vacu?m zakken. Daarna 24 uur drogen in tot droogkast gemodificeerde koelkast.  Niet vacu?m getrokken alleen geseald! Ziplocks sluiten vaak niet goed af door zout en suiker  in de seal en dan wordt het een zooitje in de koelkast. Volgende week meer.

tyraju8e.jpg

e7ede5yj.jpg

ranuhyte.jpg

my8avy5u.jpg


We roken alleen voor familie, kennissen en vrienden, per keer kunnen we 18 kg spek roken in de Bradley smoker.

Zijn er ook forumleden met een Bradley smoker?
 
30 kg is niet niks, euk om dat eens in de zoveel tijd te doen, blijft toch het lekkerste as je het zelf gerookt hebt.
Heb je ook foto's van je smoker? Een Bradley smoker zegt mij nl helemaal niks
 
Wauw, dat wordt een berg met lekkers z?g  :)
Ik zeg, "goed bezig"

Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

Mac
 
Frits zei:
Rob, dat  belooft wat volgende week.

Denk dat jij de enige bent met een Bradley smoker, daar kan wel een  gigantische hoeveelheid vlees in.

Wat voor zout heb je gebruikt voor de pekel en weet je al wat voor rookhout je gaat gebruiken?

Leo, in dit draadje staat zijn bradley smoker http://www.bbqgenootschap.nl/forum/index.php?topic=2293.msg34519#msg34519
Ik gebruik collorosso zout en overwegend appel en kersenhout om te roken. Voor vis vaak eiken en beuken. Vroeger ook olmenhout maar daar is niet meer aan te komen.
 
Leo zei:
30 kg is niet niks, euk om dat eens in de zoveel tijd te doen, blijft toch het lekkerste as je het zelf gerookt hebt.
Heb je ook foto's van je smoker? Een Bradley smoker zegt mij nl helemaal niks

Leo kijk even hier: http://www.bradleysmoker.co.nl/users.php
 
dank je wel, is een geweldig apparaat voor grotere hoeveel heden zo te zien
 
wij zijn toch ook kennissen? ;)
 
Vandaag weer eens de buiken gemasseerd, komt lekker veel vocht uit.
Stuur dit bericht eigenlijk om te kijken of mijn avatar werkt.
Vrijdag spoelen en drogen. Zaterdag roken. Ben ook van plan om noten te roken. Iemand daar ervaring mee?
 
Ik heb alleen noten koud gerookt (amandelen), en dat vonden wij wel lekker.
Warm zou je deze volgens mijn ook moeten kunnen roken hoor.
Ik kan mij heugen dat ik daar destijds over gelezen heb (ff Googelen)

Suc6

Mac

P.s. Ik zie je avatar (nog) niet.
 
Ik ben benieuwd naar het einde en de smaak.
 
30 kilo. ???
Dat is nogal een hoeveelheid. Hoe lang ben je daarmee bezig?
 
En hier dan het vervolg.

usuvysur.jpg

Na het spoelen nog een daagje in de droogkast
nuny5ene.jpg

 
Helaas vergeten foto van het roken te maken.
u8abuzen.jpg

Spek gesneden
ypa6uzyt.jpg

En vacu?mverpakt
6eqa9ana.jpg

Straks een eitje bakken.
 
Smaakt het net zo lekker als het eruit ziet?
 
Na 9 uur roken best wel trek gekregen
In het pannetje.
yba7e4yp.jpg

Op een eitje.
e2abyryg.jpg
 
Dat ziet er helemaal niet zo lekker uit *duikt de vriezer in om bacon te pakken*...... ;)
HONGER!!!!!!
 
Terug
Bovenaan Onderaan