- Berichten
- 454
Gisteren de koude getrotseerd en de WSM aangestoken voor mijn eerste Brisket ooit !
Vorige maandag een online bestelling geplaatst bij Beef & Steak en dinsdag het pakket ontvangen, perfect diepgevroren.
Het was een "Whole Packer" van 5000-5500gr.
Eerst afgespoeld, droog gedept en eens tegoei bekeken. Volgen het BBG recept moet je de dikke vetlaag trimmen tot 1 ? 1,5 cm dik.
Uiteindelijk kwam er maar liefst 755gr vet af !
Omdat dit de allereerste keer was dat ik dit probeerde, wou ik niet te gek doen met speciale rubs, marinades enz...
Gewoon ingesmeerd met mosterd en een zelf gemengde BBQ rub er op, en dan ingepakt en folie en een paar uur weggezet.
Om 6u30 is hij dan op de WSM gegaan.
Ook voor de DigiQ was dit een primeur. Wat ben ik blij met dat gadget !!!
Hij heeft de hele dag de WSM perfect op 225 ?F gehouden, zelfs met deze koude temperaturen.
Off topic : inpakken is dus echt niet nodig
Na ongeveer 6u heb ik voor de eerste keer appelsap erop gesproeid.
En een 4-tal uurtjes later nog eens...
Na 12u roken was de kerntemperatuur 165 ?F, volgens BBG recept het moment om hem in te pakken in folie, samen met 1 cup water.
Hierna moest hij nog verder gaan tot 190 ?F zonder rookhout toe te voegen.
En dat ging eigenlijk best snel, na een kleine 2u was die 190 ?F bereikt. Pakketje van de WSM gehaald en nog een uurtje laten rusten.
Dan is het de bedoeling dat je de jus opvangt. Dit ging eigenlijk heel vlot langs het gaatje waar de temperatuurmeter door de folie ging.
En hier is hij dan !
Wat met opgevallen is : het vlees was bij het aansnijden door en door paarsig van kleur, dus geen echte rookring, precies alsof het helemaal door en door gerookt was.
Na het snijden, verkleurde het naar de kleur die gaar vlees krijgt. Iemand een verklaring ? Is er misschien wat misgelopen ?
Textuur was volgens mij perfect, je kon het uit elkaar trekken, maar het viel niet uit elkaar, er zat nog wat bite aan. En de smaak was gewoon geweldig !
Ook de jus smaakte voortreffelijk ! Dit ga ik dus nog wel eens maken
Wederom bedankt voor het kijken !
Vorige maandag een online bestelling geplaatst bij Beef & Steak en dinsdag het pakket ontvangen, perfect diepgevroren.
Het was een "Whole Packer" van 5000-5500gr.


Eerst afgespoeld, droog gedept en eens tegoei bekeken. Volgen het BBG recept moet je de dikke vetlaag trimmen tot 1 ? 1,5 cm dik.
Uiteindelijk kwam er maar liefst 755gr vet af !



Omdat dit de allereerste keer was dat ik dit probeerde, wou ik niet te gek doen met speciale rubs, marinades enz...
Gewoon ingesmeerd met mosterd en een zelf gemengde BBQ rub er op, en dan ingepakt en folie en een paar uur weggezet.

Om 6u30 is hij dan op de WSM gegaan.
Ook voor de DigiQ was dit een primeur. Wat ben ik blij met dat gadget !!!
Hij heeft de hele dag de WSM perfect op 225 ?F gehouden, zelfs met deze koude temperaturen.
Off topic : inpakken is dus echt niet nodig


Na ongeveer 6u heb ik voor de eerste keer appelsap erop gesproeid.

En een 4-tal uurtjes later nog eens...


Na 12u roken was de kerntemperatuur 165 ?F, volgens BBG recept het moment om hem in te pakken in folie, samen met 1 cup water.
Hierna moest hij nog verder gaan tot 190 ?F zonder rookhout toe te voegen.

En dat ging eigenlijk best snel, na een kleine 2u was die 190 ?F bereikt. Pakketje van de WSM gehaald en nog een uurtje laten rusten.
Dan is het de bedoeling dat je de jus opvangt. Dit ging eigenlijk heel vlot langs het gaatje waar de temperatuurmeter door de folie ging.

En hier is hij dan !




Wat met opgevallen is : het vlees was bij het aansnijden door en door paarsig van kleur, dus geen echte rookring, precies alsof het helemaal door en door gerookt was.
Na het snijden, verkleurde het naar de kleur die gaar vlees krijgt. Iemand een verklaring ? Is er misschien wat misgelopen ?
Textuur was volgens mij perfect, je kon het uit elkaar trekken, maar het viel niet uit elkaar, er zat nog wat bite aan. En de smaak was gewoon geweldig !
Ook de jus smaakte voortreffelijk ! Dit ga ik dus nog wel eens maken

Wederom bedankt voor het kijken !