Beef en Steak

Hertenstoof - hoe rook toevoegen?

 
 
 

diesel4666

Pitmaster
Berichten
559
Ik ga vandaag een hertenstoof in de Dutch oven klaarmaken.

- Ik wou wat rooksmaak toevoegen om toch een BBQ gevoel te hebben. Past dit bij hertenstoof of best niet doen?

- Hoe doe ik dit best? Het vlees indirect bakken met rookchunk erbij? Ik heb schrik dat ik het vlees mogelijks taai ga maken hierdoor. En ik ga ook het aanbaksel in de pan missen, dat toch wel smaak toevoegt aan de saus.
Wat is jullie mening/ervaring?

- op voorhand wat koud roken, is dat een optie?
 
  • Leuk
Waarderingen: Noah
Ik denk dat rook bij hertenstoof een kwestie van smaak is. Kans bestaat dat de subtiele wildsmaak van hert een beetje overschaduwd wordt maar bij een stoof met stevige smaken kan de toevoeging van rook (subtiel) best lekker zijn natuurlijk! Ik denk dat als je het deksel van de Dutch Oven af laat en een chunk rookhout toevoegt je er best een rooksmaak in krijgt. Het loont denk ik wel te kijken welk soort rookhout je kiest. Misschien appel of kers? Overheerst niet snel dus wellicht is dat een optie? Ben benieuwd naar het resultaat!
 
Ik heb het hier wel gedaan door de stukjes gewoon op het rooster te leggen.
Leidde tot een milde rook maak.
Tijdens het stoven wordt er niet zoveel rook mee op genomen is mijn ervaring.
En doordat je stooft en smaken toevoegt is het niet zo snel te sterk.
 
De groeten direct in de kolen grillen, hier door komt er een rokerige grill smaak aan de groente die afgeven in de stoof .

IMG_3085.png
 
Je kunt bijvoorbeeld de groentes die je toevoegt eerst roken om wat rooksmaak in je gerecht te krijgen.
 
TJa, Ik weet dat dit een wat oudere post is, maar met rund zou ik zeggen, doe het gewoon op de BBQ met en druipbak eronder en laat daarna verder stoven als het een graat of 70 bereikt heeft. Nu zou ik willen voorstellen om koud te roken als je zo gehecht bent aan aanbaksels.
Ooit gehoord van een Venturi smoker?
 
Terug
Bovenaan Onderaan