De afgelopen tijd een beetje aan het dromen en fantaseren geweest n.a.v. een youtube filmpje dat ik zag. (
)
Nu is BBQen een hele leuke hobby voor iedereen hier en als ik voor mezelf spreek echt een passie aan het worden, maar wat als je dit een stukje verder wilt brengen? Een restaurant openen o.i.d. zoals Marco Wulff heeft gedaan (Wedstrijd BBQer met nu zijn eigen restaurant "Marcook") is geen optie. Vind de horeca werktijden verschrikkelijk evenals de dagen (kerst etc), laat staan wat er allemaal bij komt kijken.
Maar een soort tussenstap zou een backyard bbq kunnen zijn. Lekker BBQen in je tuin en op 1 of 2 dagen in de week de achtertuin open gooien voor buurtgenoten en een klein menu aanbieden voor de verkoop.
Ben dit idee steeds verder aan het uitwerken, het lijkt me prima haalbaar. Low n Slow Ribs, Brisket. Misschien wat Moinkballs of zelfs frikandel burnt ends. Zaterdag vanaf een uur of 16:00 de tuin open tot een uur of 19:00u en dan bijv. op bestelling.
Maar hoe zit het met de regels van de gemeente? Belastingdienst? Is er iemand die hier ervaring met dit concept heeft, kan dit zomaar of moet je echt een bedrijfje starten.
Het is niet iets wat ik op de korte termijn al zou willen, maar vind het leuk om dit concept een beetje uit te gaan werken en te kijken hoeverre het haalbaar en mogelijk is. Wellicht voor over een paar jaar.
Nu is BBQen een hele leuke hobby voor iedereen hier en als ik voor mezelf spreek echt een passie aan het worden, maar wat als je dit een stukje verder wilt brengen? Een restaurant openen o.i.d. zoals Marco Wulff heeft gedaan (Wedstrijd BBQer met nu zijn eigen restaurant "Marcook") is geen optie. Vind de horeca werktijden verschrikkelijk evenals de dagen (kerst etc), laat staan wat er allemaal bij komt kijken.
Maar een soort tussenstap zou een backyard bbq kunnen zijn. Lekker BBQen in je tuin en op 1 of 2 dagen in de week de achtertuin open gooien voor buurtgenoten en een klein menu aanbieden voor de verkoop.
Ben dit idee steeds verder aan het uitwerken, het lijkt me prima haalbaar. Low n Slow Ribs, Brisket. Misschien wat Moinkballs of zelfs frikandel burnt ends. Zaterdag vanaf een uur of 16:00 de tuin open tot een uur of 19:00u en dan bijv. op bestelling.
Maar hoe zit het met de regels van de gemeente? Belastingdienst? Is er iemand die hier ervaring met dit concept heeft, kan dit zomaar of moet je echt een bedrijfje starten.
Het is niet iets wat ik op de korte termijn al zou willen, maar vind het leuk om dit concept een beetje uit te gaan werken en te kijken hoeverre het haalbaar en mogelijk is. Wellicht voor over een paar jaar.