- Berichten
- 3.176
In de foodies van November stond een receptje van Pompoenstoof met groene kool.. Ik had een goed excuus nodig om de weber weer eens uit de schuur te trekken, en dit was er een.
Begonnen met de pompoen in blokjes te snijden en de firestarter aan te zwengelen.
De mise en place.
Beginnen met een uitje en (3teentjes) knoflook in (2el) olijfolie.
Toen bleek dat ik wel erg enthousiast was met de firestarter (haast is nooit goed hé).. Dus het pitje stond iets te hoog.. De knoflook was al donkerder aan 't worden dus er moest even doorgewerkt worden. Snel de tomatenpuree (1el), verse geraspte gember (5cm), komijn poeder (1tl), koriander poeder (1tl), 1 rode peper, en 1tl gerookt paprikapoeder toegevoegd en snel begonnen te roeren. Zoals verwacht duurde dit ook niet lang en moesten we snel door met de volgende stap.. De tomaten blokjes (pakje), 300ml bouillon en pompoen mochten erbij. Er was weer rust dus weer tijd voor een fotootje.
Dit een goede 10 minuten met gesloten deksel laten pruttelen.
Vervolgens 2 kleine blikjes kikkererwten toegevoegd (grote blikken waren op).
En gezien de groene kool niet te vinden was in onze mini appie heb in spitskool (200g) meegenomen, dat was overigens ook prima.
Deze ook toegevoegd.
Nog even laten staan (kwartiertje, 20 minuten ofzo) en toen vond ik het wel prima.
Tijd voor wat foto's..
Sap van de limoen erdoorheen en hij was klaar.
Lekker met wat rijst gegeten..
En dat was smullen. Het was te veel voor ons 2en, plus een 2 jarige.. Maar dit gaat lekker in de vriezer voor een snelle hap later.
Dik succes.
Begonnen met de pompoen in blokjes te snijden en de firestarter aan te zwengelen.
De mise en place.
Beginnen met een uitje en (3teentjes) knoflook in (2el) olijfolie.
Toen bleek dat ik wel erg enthousiast was met de firestarter (haast is nooit goed hé).. Dus het pitje stond iets te hoog.. De knoflook was al donkerder aan 't worden dus er moest even doorgewerkt worden. Snel de tomatenpuree (1el), verse geraspte gember (5cm), komijn poeder (1tl), koriander poeder (1tl), 1 rode peper, en 1tl gerookt paprikapoeder toegevoegd en snel begonnen te roeren. Zoals verwacht duurde dit ook niet lang en moesten we snel door met de volgende stap.. De tomaten blokjes (pakje), 300ml bouillon en pompoen mochten erbij. Er was weer rust dus weer tijd voor een fotootje.
Dit een goede 10 minuten met gesloten deksel laten pruttelen.
Vervolgens 2 kleine blikjes kikkererwten toegevoegd (grote blikken waren op).
En gezien de groene kool niet te vinden was in onze mini appie heb in spitskool (200g) meegenomen, dat was overigens ook prima.
Deze ook toegevoegd.
Nog even laten staan (kwartiertje, 20 minuten ofzo) en toen vond ik het wel prima.
Tijd voor wat foto's..
Sap van de limoen erdoorheen en hij was klaar.
Lekker met wat rijst gegeten..
En dat was smullen. Het was te veel voor ons 2en, plus een 2 jarige.. Maar dit gaat lekker in de vriezer voor een snelle hap later.
Dik succes.
Laatst bewerkt: