- Berichten
- 5.232
Toen ik twee weken geleden las van de herfst challenge en net vlees wilde bestellen kon ik het niet laten om een mooie varkensrug mee te laten komen.
Omdat ik nog nooit wild gekookt heb ben ik er anderhalve week lang behoorlijk mee bezig geweest;
Hoe ga ik hem klaarmaken,
Fileren of helemaal erop,
Wat maak ik erbij,
Wat voor saus,
Aardappel of pompoen.
Zomaar een kleine greep uit mijn gedachtes van afgelopen week.
Na uiteindelijk veel te hebben gelezen kwam ik een wok recept tegen van spruitjes, kastanjechampions en rode bietjes.
Dit waren de smaken waar ik naar op zoek was, herfst en lekker “aards” (als je begrijpt wat ik bedoel)
Ergens onderweg heb ik bedacht er ook een simpele aardappelpuree bij te maken.
toen de rug, wat ging ik daar mee doen….
Eigenlijk ben ik de hele tijd van plan geweest om hem in zijn geheel te reversed searen.
het was vanochtend pas dat ik me realiseerde dat ik niet wist hoe ik het moest gaan aansnijden…
Dus, vandaag besloten om de haasjes er toch uit te snijden.
Zo, genoeg introductie, op naar de foto’s.
De hele rug.
En het restant na mijn fileer sessie, het zal vast beter hebben gekund, maar voor een eerste keer ben ik wel een beetje trots op mezelf.
toen was vanmiddag het moment aangebroken dat ik met alles aan de slag moest.
achteraf viel het wel mee, maar tijdens het koken was het hard werken.
alles mooi klaargezet,
De big joe half met gietijzer en half indirect,
Een klein inductiekookplaatje om de saus en aardappelen te koken en mijn grote brander voor de wok.
Na dat ik een uitje, knoflook en kastanjechampions licht had aangezet heb ik er wild fond en de spruitjes bij gedaan.
dit heb ik bijna helemaal in laten koken.
Ondertussen was op mijn inductiekookplaat de rode wijnsaus en aardappelen al lekker aan het pruttelen.
toen de fond bijna was ingekookt was het tijd om de “rustiek” gesneden rode bietjes erbij te doen.
De aardappels hadden 15 min gekookt dus hier kon purée van gemaakt worden.
toen was ook het moment aangekomen dat het vlees erop moest.
Eerst mooi dichtschroeien op het gietijzer en daarna rustig indirect naar de 60 graden kern.
toen de 60 graden bereikt was het vlees te rusten gelegd voor een minuut of 5 en ondertussen een schaal opgemaakt.
hierna het vlees aangesneden en opgediend.
En voila, mijn eerste keer wild op de bbq!
Uiteindelijk is het me alles meegevallen, maar toch wat verbeterpuntjes.
rode wijn saus was niet ingedikt, geen idee waarom.
rustig blijven! Ik merk aan mezelf dat als ik meerdere dingen maak die tegelijk klaar moeten zijn dat ik mezelf erg druk maak.
het heeft erg lekker gesmaakt en het vlees was ontzettend mals!
Ook de gasten hebben er van genoten.
nog een simpel maar o zo lekker toetje na en de avond is geslaagd.
Omdat ik nog nooit wild gekookt heb ben ik er anderhalve week lang behoorlijk mee bezig geweest;
Hoe ga ik hem klaarmaken,
Fileren of helemaal erop,
Wat maak ik erbij,
Wat voor saus,
Aardappel of pompoen.
Zomaar een kleine greep uit mijn gedachtes van afgelopen week.
Na uiteindelijk veel te hebben gelezen kwam ik een wok recept tegen van spruitjes, kastanjechampions en rode bietjes.
Dit waren de smaken waar ik naar op zoek was, herfst en lekker “aards” (als je begrijpt wat ik bedoel)
Ergens onderweg heb ik bedacht er ook een simpele aardappelpuree bij te maken.
toen de rug, wat ging ik daar mee doen….
Eigenlijk ben ik de hele tijd van plan geweest om hem in zijn geheel te reversed searen.
het was vanochtend pas dat ik me realiseerde dat ik niet wist hoe ik het moest gaan aansnijden…
Dus, vandaag besloten om de haasjes er toch uit te snijden.
Zo, genoeg introductie, op naar de foto’s.
De hele rug.
En het restant na mijn fileer sessie, het zal vast beter hebben gekund, maar voor een eerste keer ben ik wel een beetje trots op mezelf.
toen was vanmiddag het moment aangebroken dat ik met alles aan de slag moest.
achteraf viel het wel mee, maar tijdens het koken was het hard werken.
alles mooi klaargezet,
De big joe half met gietijzer en half indirect,
Een klein inductiekookplaatje om de saus en aardappelen te koken en mijn grote brander voor de wok.
Na dat ik een uitje, knoflook en kastanjechampions licht had aangezet heb ik er wild fond en de spruitjes bij gedaan.
dit heb ik bijna helemaal in laten koken.
Ondertussen was op mijn inductiekookplaat de rode wijnsaus en aardappelen al lekker aan het pruttelen.
toen de fond bijna was ingekookt was het tijd om de “rustiek” gesneden rode bietjes erbij te doen.
De aardappels hadden 15 min gekookt dus hier kon purée van gemaakt worden.
toen was ook het moment aangekomen dat het vlees erop moest.
Eerst mooi dichtschroeien op het gietijzer en daarna rustig indirect naar de 60 graden kern.
toen de 60 graden bereikt was het vlees te rusten gelegd voor een minuut of 5 en ondertussen een schaal opgemaakt.
hierna het vlees aangesneden en opgediend.
En voila, mijn eerste keer wild op de bbq!
Uiteindelijk is het me alles meegevallen, maar toch wat verbeterpuntjes.
rode wijn saus was niet ingedikt, geen idee waarom.
rustig blijven! Ik merk aan mezelf dat als ik meerdere dingen maak die tegelijk klaar moeten zijn dat ik mezelf erg druk maak.
het heeft erg lekker gesmaakt en het vlees was ontzettend mals!
Ook de gasten hebben er van genoten.
nog een simpel maar o zo lekker toetje na en de avond is geslaagd.
Laatst bewerkt: