- Berichten
- 688
Hallo BBQ fanaten,
Gisteravond een heerlijke Picanha gemaakt met gevulde aardappelen met bistroworst en zure room en gevulde uien met zwarte olijven en gemarineerde tomaten.
Maar het ging natuurlijk om de Picanha.
De onderstaande foto's spreken voor zich.
Vetlaag van de Picanha ingesneden in een ruitpatroon. Peper en zout aan beide kanten en de "reverse sear" methode gebruikt.
Eerst op indirect (120 gr) gegaard tot een kern van 47 gr --> daarna met vetlaag naar beneden op direct afgegrild tot 51 gr kerntemperatuur.
Wat een sensatie, eerst rookt het enorm en dan opeens gaat het vet branden en krijg je een steekvlam (ook wel "money shot"genoemd).
Het bezoek was onder de indruk van dit spektakel.
Hieronder de foto's:
Zoals jullie kunnen zien: heerlijk mals van binnen!!!
Gisteravond een heerlijke Picanha gemaakt met gevulde aardappelen met bistroworst en zure room en gevulde uien met zwarte olijven en gemarineerde tomaten.
Maar het ging natuurlijk om de Picanha.
De onderstaande foto's spreken voor zich.
Vetlaag van de Picanha ingesneden in een ruitpatroon. Peper en zout aan beide kanten en de "reverse sear" methode gebruikt.
Eerst op indirect (120 gr) gegaard tot een kern van 47 gr --> daarna met vetlaag naar beneden op direct afgegrild tot 51 gr kerntemperatuur.
Wat een sensatie, eerst rookt het enorm en dan opeens gaat het vet branden en krijg je een steekvlam (ook wel "money shot"genoemd).
Het bezoek was onder de indruk van dit spektakel.
Hieronder de foto's:




Zoals jullie kunnen zien: heerlijk mals van binnen!!!