BasBQ
Beef en Steak

Heerlijke PICANHA

 
 
 

Tom Hendriks

Pitmaster
Berichten
688
Hallo BBQ fanaten,

Gisteravond een heerlijke Picanha gemaakt met gevulde aardappelen met bistroworst en zure room en gevulde uien met zwarte olijven en gemarineerde tomaten.
Maar het ging natuurlijk om de Picanha.
De onderstaande foto's spreken voor zich.

Vetlaag van de Picanha ingesneden in een ruitpatroon. Peper en zout aan beide kanten en de "reverse sear" methode gebruikt.
Eerst op indirect (120 gr) gegaard tot een kern van 47 gr --> daarna met vetlaag naar beneden op direct afgegrild tot 51 gr kerntemperatuur.
Wat een sensatie, eerst rookt het enorm en dan opeens gaat het vet branden en krijg je een steekvlam (ook wel "money shot"genoemd).
Het bezoek was onder de indruk van dit spektakel.

Hieronder de foto's:

33om721.jpg


se9i8p.jpg


2lu9elz.jpg


2crmsg5.jpg


Zoals jullie kunnen zien: heerlijk mals van binnen!!!



 
prachtige picanha, blijft een heerlijk stukje vlees, en de vlammen erom heen is een mooi spectakel.
wat had je met die uien gedaan?
 
Leo zei:
prachtige picanha, blijft een heerlijk stukje vlees, en de vlammen erom heen is een mooi spectakel.
wat had je met die uien gedaan?

Leo, de uien schoonmaken en bovenste gedeelte eraf snijden. Vervolgens uithollen en vullen met het mengsel bestaande uit: 3 witte boterhammen, 1 ei, 150 gr belegen kaasblokjes, 2 el zwarte olijven, 2 el tomaten, 2 el gehakte basilicum, 1 el gehakte bieslook.
Alles mengen en de uien vullen. Beetje bedruipen met olijfolie. Beetje geraspte kaas erop en dan ongeveer 25 minuten op 200 gr. Heerlijk... En simpel.
 
Da's een heel mooi bordje Tom!
 
Mooi hoor, altijd gaaf spektakel... En gevulde uien is een leuk idee!
 
Heerlijk geheel met top foto's! Die uien lijken me ook heerlijk!
 
Super, dat ziet er h??l goed uit.
 
Lekker, bij ons staat morgen Aussi Black Angus Picanha op het menu.
Die uien zouden er zo maar naast kunnen liggen.....
Bedankt voor het delen!
 
Tom Hendriks zei:
Leo zei:
prachtige picanha, blijft een heerlijk stukje vlees, en de vlammen erom heen is een mooi spectakel.
wat had je met die uien gedaan?

Leo, de uien schoonmaken en bovenste gedeelte eraf snijden. Vervolgens uithollen en vullen met het mengsel bestaande uit: 3 witte boterhammen, 1 ei, 150 gr belegen kaasblokjes, 2 el zwarte olijven, 2 el tomaten, 2 el gehakte basilicum, 1 el gehakte bieslook.
Alles mengen en de uien vullen. Beetje bedruipen met olijfolie. Beetje geraspte kaas erop en dan ongeveer 25 minuten op 200 gr. Heerlijk... En simpel.

dank voor het recept, lijkt me helemaal lekker
 
Ceriel zei:
Lekker, bij ons staat morgen Aussi Black Angus Picanha op het menu.
Die uien zouden er zo maar naast kunnen liggen.....
Bedankt voor het delen!

Ceriel,

Succes vandaag met je Picanha.
De gevulde uien is echt een aanrader.
Ben erg benieuwd naar het eindresultaat.... =D>
 
Bedankt iedereen voor jullie reacties  :D
 
Die heb jij heerlijk afgefakkeld!! en die uien gaan op de todo!!
 
Picanha alijd goed , die uien trouwens ook.
Bedankt voor het delen !!
 
Blijft mooi Picanha, de smaak en de vlammen. ik strooi er overigens nooit kruiden op alleen wat zout en peper als deze klaar is.
 
Terug
Bovenaan Onderaan