- Berichten
- 195
De feestdagen zijn weer begonnen. Dat betekent naast veel gezelligheid, natuurlijk ook lekker eten.
Ik ben weer volop aan het BBQ'en sinds ik vorige week mijn zak Dammers houtskool en greekfire briketten heb gehad.
Wat een verademing in gebruik t.o.v. de tuincentrum/supermarkt spullen, wauw!
Dit weekend ivm Sint-bezoek, besloten eens lekker los te gaan op de BBQ.
Vrijdag
De nodige voorbereidingen.
Moinkballs voorgedraaid. Die had ik woensdag al geprobeerd volgens het recept van Noskos, echt heel goed! Die kruidenpaneer houd ik er zeker in!
Verder 2x saus gemaakt; Weber Texas BBQ saus (ook voor de moinks natuurlijk) en Weber's secret sauce (beiden uit het "Big Book of Burgers")
Als laatste meteen alles klaargezet (2 starters vol) voor de zaterdag zodat ik meteen doorkon.
Zaterdag
Rond 5'en de eerste starter aangejaagd en vervolgens de Moinks gegrilled en gerookt met hickory woodchips. Was wel een beetje mistig in de tuin
Ze vielen prima in de smaak!
Daarna de 2e starter erbij om op hogere temperatuur de rest te bereiden.
Begonnen met champignons met kruidenkaas en bieslook.
Helaas is het daar ook bij gebleven, want het bezoek zat al aardig vol.
Zondag
Nouja, dan zondag maar verder.
Mijn eerste probeersel "Sloppy Joe's". Ik moet zeggen; Goed gelukt, maar voor verbetering vatbaar.
Nog wel een beetje zoeken qua ingredi?nten; Ik had paprika, bosui, champignon als groenten, en ketchup / worchester / mosterd / bruine suiker. Zou volgende keer toch gewone ui en BBQ saus doen. Miste vooral wat pittigheid ondanks de jalapeno. Dat heb ik opgelost met wat extra chilipoeder. En volgende keer iets minder zuinig met de saus, het mag wat smeu?ger.
Als bijgerecht hierbij nog snoep-paprikaatjes met geitenkaas en honing.
Al met al een geslaagd weekend!
Bedankt voor het lezen.
Ik ben weer volop aan het BBQ'en sinds ik vorige week mijn zak Dammers houtskool en greekfire briketten heb gehad.
Wat een verademing in gebruik t.o.v. de tuincentrum/supermarkt spullen, wauw!
Dit weekend ivm Sint-bezoek, besloten eens lekker los te gaan op de BBQ.
Vrijdag
De nodige voorbereidingen.
Moinkballs voorgedraaid. Die had ik woensdag al geprobeerd volgens het recept van Noskos, echt heel goed! Die kruidenpaneer houd ik er zeker in!


Verder 2x saus gemaakt; Weber Texas BBQ saus (ook voor de moinks natuurlijk) en Weber's secret sauce (beiden uit het "Big Book of Burgers")

Als laatste meteen alles klaargezet (2 starters vol) voor de zaterdag zodat ik meteen doorkon.
Zaterdag
Rond 5'en de eerste starter aangejaagd en vervolgens de Moinks gegrilled en gerookt met hickory woodchips. Was wel een beetje mistig in de tuin

Ze vielen prima in de smaak!


Daarna de 2e starter erbij om op hogere temperatuur de rest te bereiden.
Begonnen met champignons met kruidenkaas en bieslook.

Helaas is het daar ook bij gebleven, want het bezoek zat al aardig vol.
Zondag
Nouja, dan zondag maar verder.
Mijn eerste probeersel "Sloppy Joe's". Ik moet zeggen; Goed gelukt, maar voor verbetering vatbaar.
Nog wel een beetje zoeken qua ingredi?nten; Ik had paprika, bosui, champignon als groenten, en ketchup / worchester / mosterd / bruine suiker. Zou volgende keer toch gewone ui en BBQ saus doen. Miste vooral wat pittigheid ondanks de jalapeno. Dat heb ik opgelost met wat extra chilipoeder. En volgende keer iets minder zuinig met de saus, het mag wat smeu?ger.




Als bijgerecht hierbij nog snoep-paprikaatjes met geitenkaas en honing.
Al met al een geslaagd weekend!
Bedankt voor het lezen.