BasBQ
Beef en Steak

Hasselback kipfilet

 

kruit17 Jeroen

Stoker
Berichten
292
Vandaag maar eens Hasselback kipfilet gemaakt.

Ingredienten
4 kipfilets
courgette
champigions
old amsterdam kaas
brie
2 rookplankjes
kip kruidenrub


Idee van Bbqbrommer Rinus Poot
20210915_160732.jpg


Bereiding

Snij de kipfilets in om de 1.5 cm niet helemaal door.

20210915_162026.jpg


Bestrooi de kipfilets met een kruiden rub

20210915_162349.jpg



Snij de courgette en halve plakjes , en de plakjes old amsterdam in strookjes.
Vul de kipfilets.

20210915_162934.jpg


Maak de bbq gereed voor direct grillen. Leg de rookplankjes met de kipfilets boven de kolen.

20210915_165903.jpg


Bij een kerntemperatuur van 65 graden ongeveer een uurtje leg je een plak brie op de kip en laat deze 10 min smelten.

20210915_174706.jpg


We hebben ze gegeten met geserveerd met gegratineerde aardappelen en salade.

20210915_174841.jpg


Eetsmakelijk.
 
Laatst bewerkt:
Dit ziet er lekker uit.
Ga ik zeker snel zelf maken,
 
Dit lijkt me erg lekker. Zeker met al die kaas er bij. Gaan we onthouden. TNX voor de inspiratie.
 
Ziet er heerlijk uit. Leuk om te maken bedankt
Is een kerntemperatuur van 65 graden niet laag? Of is dat niet je eind temperatuur?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er heerlijk uit. Leuk om te maken bedankt
Is een kerntemperatuur van 65 graden niet laag? Of is dat niet je eind temperatuur?

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
als het langer dan 15 min bij een temp van 65 is is het ook veilig genoeg. en je kip word niet te droog als je tot 75 gaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan