- Berichten
- 297
Fijne vrienden,
Zondagavond; burgeravond.
Weinig bijzonders, gewoon een lekker burgertje met een sjalotje er wat geitenkaas er doorheen gekneed. Ja, geitenkaas. Dat dus niet te lang of stevig meekneden. Want je wilt dat deze brokkies smelten.
Van de winter aten wij hier thuis confit de canar. Altijd lekker! Zelf gekocht bij de lekkere-dingen-winkel!!
Nadat de eend eruit was, hielde wij twee potjes eendenvet over. En daar had ik nu een bestemming voor.
BBQ opstoken, blokkie appelhout erop, skillet met eendenvet erop. Doorwarmen naar standje kernsplitsing, en dan de burgers erin.
Voordeel van eendenvet is natuurlijk dat het geweldige smaak afgeeft én veel hogere temperatuur dan olijfolie of boter aankan.
Resultaat: heerlijke 'crisp' van de burger. Geweldige eendenvetsmaaktoevoeging (scrabble-woord unlimited!!) en, tot mijn stiekeme verbazing, wel heel heet maar niet verbranden.
Ik had een chutney gemakt was gekarameliseerde ui, appel, appelstroop, peper en ketjap. stukje geitenkaas op de burger nog even laten meewarmen. Opdienen met wat rucola. Awesome!!!!
Zondagavond; burgeravond.
Weinig bijzonders, gewoon een lekker burgertje met een sjalotje er wat geitenkaas er doorheen gekneed. Ja, geitenkaas. Dat dus niet te lang of stevig meekneden. Want je wilt dat deze brokkies smelten.
Van de winter aten wij hier thuis confit de canar. Altijd lekker! Zelf gekocht bij de lekkere-dingen-winkel!!
Nadat de eend eruit was, hielde wij twee potjes eendenvet over. En daar had ik nu een bestemming voor.
BBQ opstoken, blokkie appelhout erop, skillet met eendenvet erop. Doorwarmen naar standje kernsplitsing, en dan de burgers erin.
Voordeel van eendenvet is natuurlijk dat het geweldige smaak afgeeft én veel hogere temperatuur dan olijfolie of boter aankan.
Resultaat: heerlijke 'crisp' van de burger. Geweldige eendenvetsmaaktoevoeging (scrabble-woord unlimited!!) en, tot mijn stiekeme verbazing, wel heel heet maar niet verbranden.
Ik had een chutney gemakt was gekarameliseerde ui, appel, appelstroop, peper en ketjap. stukje geitenkaas op de burger nog even laten meewarmen. Opdienen met wat rucola. Awesome!!!!