- Berichten
- 728
Hallo allemaal,
In het verleden al eens lid geweest maar kwam erachter dat mijn account het niet meer deed, dus nog maar eens aangemeld
. Bij deze stel ik mezelf graag voor.
Mijn naam is Edwin, 39 jaar en woon samen met mijn vrouw en kinderen van 4 en 1 jaar.
Al geruime tijd lees ik voornamelijk berichten op het forum. BBQ-en is een leuk onderwerp om over te lezen en de recepten hebben me al vaak geholpen. Al vele jaren grill ik op een BBQ waarvan ik het merk niet weet. Een keer gekocht bij Hornbach. Ziet eruit als op onderstaande foto. (hoe heet dit type BBQ eigenlijk?). In ieder geval heel veel plezier van gehad en altijd een fijne BBQ gevonden.
Hierop veel lekkere dingen gemaakt. Voornamelijk vlees zelf marineren en kruiden met lekkere recepten van dit forum en andere websites, maar ook sauzen en salades zelf maken in plaats van kant en klaar kopen vind ik leuk en lekker om te doen. Destijds het boek Smokey Goodness kado gekregen en paar recepten uit gemaakt. Dit jaar BBQ-en met Nick kado gekregen omdat veel recepten uit Smokey Goodness toch wel lastiger waren op mijn BBQ en hier wat meer basic recepten in staan.
Low-en-slow is echter wel lastig op zo'n ding behalve dan worst en kippenpoten die je op de indirecte kant legt om niet te snel te verbranden. Daarom nu op zoek naar een nieuw apparaat. Het wordt een kamado. Was eerst na veel Youtube video's kijken en hier op het forum lezen uitgekomen op een Grill Guru elite omdat die compleet is was accessoires betreft en ook de betaalbare prijs weegt mee natuurlijk. Na het bezoek aan een BBQ-speciaalzaak toch aan het kijken voor de Kamado Joe Classic 1 op advies van de verkoopadviseur gezien het relatie kleine verschil in prijs. Deze ga ik binnenkort bestellen en dan me verder in het diepe gooien in deze hobby. Deze week ter voorbereiding ook het E-book gekocht van Het Vuur de Baas (helaas was de fysieke versie niet meer te koop) en in twee avonden heerlijk doorgelezen. Dit heeft mijn enthousiasme alleen maar aangewakkerd voor deze mooie hobby en me doen besluiten me te registreren op het forum.
Heb nog wel twee kleine vragen aan jullie die ik niet een eigen topic waard vindt:
1. Waar leggen jullie je hete onderdelen zoals de plate setter of een heet rooster als je deze tijdelijk uit de kamado haalt? In Youtube videos zie je van alles uit de kamado komen met uiteraard handschoenen aan, maar niet waarop het wordt neergelegd.
2. Is het op het forum toegestaan een link te delen of verwijzen naar een recepten website of Youtube kanaal als je iets lekkers hebt gemaakt? Wil geen reclame maken voor andere content makers maar vind het ook niet fair om niet de bron van een recept te vermelden.
Voor nu wil ik jullie allemaal nog bedanken voor het fijne leesplezier van dit forum en alle adviezen op de vragen van andere forumleden en de gedeelde recepten die mij al geholpen hebben.
In het verleden al eens lid geweest maar kwam erachter dat mijn account het niet meer deed, dus nog maar eens aangemeld

Mijn naam is Edwin, 39 jaar en woon samen met mijn vrouw en kinderen van 4 en 1 jaar.
Al geruime tijd lees ik voornamelijk berichten op het forum. BBQ-en is een leuk onderwerp om over te lezen en de recepten hebben me al vaak geholpen. Al vele jaren grill ik op een BBQ waarvan ik het merk niet weet. Een keer gekocht bij Hornbach. Ziet eruit als op onderstaande foto. (hoe heet dit type BBQ eigenlijk?). In ieder geval heel veel plezier van gehad en altijd een fijne BBQ gevonden.

Hierop veel lekkere dingen gemaakt. Voornamelijk vlees zelf marineren en kruiden met lekkere recepten van dit forum en andere websites, maar ook sauzen en salades zelf maken in plaats van kant en klaar kopen vind ik leuk en lekker om te doen. Destijds het boek Smokey Goodness kado gekregen en paar recepten uit gemaakt. Dit jaar BBQ-en met Nick kado gekregen omdat veel recepten uit Smokey Goodness toch wel lastiger waren op mijn BBQ en hier wat meer basic recepten in staan.
Low-en-slow is echter wel lastig op zo'n ding behalve dan worst en kippenpoten die je op de indirecte kant legt om niet te snel te verbranden. Daarom nu op zoek naar een nieuw apparaat. Het wordt een kamado. Was eerst na veel Youtube video's kijken en hier op het forum lezen uitgekomen op een Grill Guru elite omdat die compleet is was accessoires betreft en ook de betaalbare prijs weegt mee natuurlijk. Na het bezoek aan een BBQ-speciaalzaak toch aan het kijken voor de Kamado Joe Classic 1 op advies van de verkoopadviseur gezien het relatie kleine verschil in prijs. Deze ga ik binnenkort bestellen en dan me verder in het diepe gooien in deze hobby. Deze week ter voorbereiding ook het E-book gekocht van Het Vuur de Baas (helaas was de fysieke versie niet meer te koop) en in twee avonden heerlijk doorgelezen. Dit heeft mijn enthousiasme alleen maar aangewakkerd voor deze mooie hobby en me doen besluiten me te registreren op het forum.
Heb nog wel twee kleine vragen aan jullie die ik niet een eigen topic waard vindt:
1. Waar leggen jullie je hete onderdelen zoals de plate setter of een heet rooster als je deze tijdelijk uit de kamado haalt? In Youtube videos zie je van alles uit de kamado komen met uiteraard handschoenen aan, maar niet waarop het wordt neergelegd.
2. Is het op het forum toegestaan een link te delen of verwijzen naar een recepten website of Youtube kanaal als je iets lekkers hebt gemaakt? Wil geen reclame maken voor andere content makers maar vind het ook niet fair om niet de bron van een recept te vermelden.
Voor nu wil ik jullie allemaal nog bedanken voor het fijne leesplezier van dit forum en alle adviezen op de vragen van andere forumleden en de gedeelde recepten die mij al geholpen hebben.