Mijn naam is Timo, ik kom uit Kamerik wat vlak naast Woerden ligt. Ik ben al een aantal jaartjes verknocht aan buitenkoken. Begonnen met een vuurbak, drieppoot, roosters en het nodige aan gietijzer. Liefst ergens in een mooi stuk natuur. (Natuurcamping of paalcamping maar de achtertuin kan natuurlijk ook.) Daarna helemaal verknocht geraakt aan een goedkope offset smoker.
Echter na anderhal jaar mezelf suf gewerkt te hebben met de goedkope offset (hout hakken, telkens het vuur maar blijven voeren en blijven corrigeren om de pieken en dalen in de temperatur van de smoker te temperen) en dan kwijlend toe te zien hoe makkelijk mijn vrienden met een kamado hun vlees bereidde ... Begin dit jaar was ik het helemaal zat en in januari heb ik na wat onderzoek een Big Joe 3 gekocht. Deze staat onder een klein afdakje dus ik kon droog staan en de eerste twee maanden van het jaar heb ik denk ik 6 dagen per week in de tuin gekookt. Weer of geen weer. Ik had eindelijk mijn Kamado dusgebruiken zou ik em .., hehe
Ik heb inmiddels al veel lekkere dingen gemaakt. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik kook graag, binnen of buiten, allemaal leuk. Maar buiten wint het toch altijd. De smaak van eten van houtskool is voor mij een van de allerlekkerste dingen.
Ik heb mijn Joe nog steeds niet goed onder controle. Alles vanaf 150 graden is prima te doen. Maar een low en slow cook blijft een uitdaging. Als mijn ribs er bijvoorbeeld op liggen wat ik graag op 135 graden doe dan hou ik in het begin de Q prima op temperatuur. Tot ik met de spray aan de slag ga. Als de klep open is geweest blijven de temperaturen stijgen en ik heb erg veel moeite dat stabiel te houden. Maar ach ... Oefening baart kunst. Veel blijven oefenen en ik verwacht dat het uiteindelijk wel zal lukken. Ik lees ook veel Amerikaanse posts dat mensen met een Big Joe in het begin dezelfde struggles hebben. Ik zet dit hier niet in de welkoms-post om hier hulp bij te vragen. Dit is om mijn niveau aan te geven. Misschien dat ik er nog eens een post voor start als het tzt echt niet wil lukken.
Bij mijn Big Joe heb ik inmmiddels het spit met de basket, een speksteen, een pizzasteen en een gietijzeren plancha (die ik door de speksteen eigenlijk niet gebruik).
Al met al ben ik een happy camper met mijn buitenkook speeltjes.
Ik ben meestal niet super actief op fora maar ik lees graag mee om van jullie te leren. Dit is het wel voor nu even. Mocht iemand nog wat willen weten vraag dan maar raak!
Echter na anderhal jaar mezelf suf gewerkt te hebben met de goedkope offset (hout hakken, telkens het vuur maar blijven voeren en blijven corrigeren om de pieken en dalen in de temperatur van de smoker te temperen) en dan kwijlend toe te zien hoe makkelijk mijn vrienden met een kamado hun vlees bereidde ... Begin dit jaar was ik het helemaal zat en in januari heb ik na wat onderzoek een Big Joe 3 gekocht. Deze staat onder een klein afdakje dus ik kon droog staan en de eerste twee maanden van het jaar heb ik denk ik 6 dagen per week in de tuin gekookt. Weer of geen weer. Ik had eindelijk mijn Kamado dusgebruiken zou ik em .., hehe

Ik heb inmiddels al veel lekkere dingen gemaakt. Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. Ik kook graag, binnen of buiten, allemaal leuk. Maar buiten wint het toch altijd. De smaak van eten van houtskool is voor mij een van de allerlekkerste dingen.
Ik heb mijn Joe nog steeds niet goed onder controle. Alles vanaf 150 graden is prima te doen. Maar een low en slow cook blijft een uitdaging. Als mijn ribs er bijvoorbeeld op liggen wat ik graag op 135 graden doe dan hou ik in het begin de Q prima op temperatuur. Tot ik met de spray aan de slag ga. Als de klep open is geweest blijven de temperaturen stijgen en ik heb erg veel moeite dat stabiel te houden. Maar ach ... Oefening baart kunst. Veel blijven oefenen en ik verwacht dat het uiteindelijk wel zal lukken. Ik lees ook veel Amerikaanse posts dat mensen met een Big Joe in het begin dezelfde struggles hebben. Ik zet dit hier niet in de welkoms-post om hier hulp bij te vragen. Dit is om mijn niveau aan te geven. Misschien dat ik er nog eens een post voor start als het tzt echt niet wil lukken.
Bij mijn Big Joe heb ik inmmiddels het spit met de basket, een speksteen, een pizzasteen en een gietijzeren plancha (die ik door de speksteen eigenlijk niet gebruik).
Al met al ben ik een happy camper met mijn buitenkook speeltjes.
Ik ben meestal niet super actief op fora maar ik lees graag mee om van jullie te leren. Dit is het wel voor nu even. Mocht iemand nog wat willen weten vraag dan maar raak!