BasBQ
Beef en Steak

H?t virus heeft brabant bereikt!!

 
 

magicjantje

Sprokkelaar
Berichten
48
Nadat ik bij Meneer Wateetons een workshop Kop tot Staart varken, had gedaan wilde ik heel graag een gehaktmolen.
Toen ik van de sint ook nog het boek "Over Worst" kreeg, van die zelfde meneer, wilde ik er helemaal een hebben.
Eind januari was ik jarig en wat kreeg ik........een porkert 8.

Vandaag heb ik hem eens goed vies gemaakt!!
2 soorten gemaakt, te weten venkelworst en salieworst.

Dit was stap 1, de mager met vermalen (heb ik met de 4,5 plaat gedaan)
20170214_083524.jpg
 

Toen de darmen gespoeld.
20170214_094508.jpg


De Porkert bevestigd aan het aanrecht.
20170214_094521.jpg


De kruiden gemengd (dit was de venkelworst)
20170214_101638.jpg


Toen de salieworst kruiden gevijzeld.
20170214_103653.jpg


En toen, vullen maar.....
20170214_125204.jpg


Bij de eerste ging er iets mis.
Ik had (zoals in de gebruiksaanwijzing staat) gevuld met de grove plaat maar zonder mes.
Toen ik al even bezig was ging het ineens veel stroever, het "deeg" leek ook veel bleker dat in het begin.

Halverwege de eerste worst, de porkert toch maar een uit elkaar gehaald, en de plaat bleek verzadigd met vlees/vet te zijn.
Omdat ik geen doorvoerplaat heb, heb ik maar even zonder plaat gevuld, dat bleek beter te werken.

De tweede worst vloog in de darm, dat kan dus ook zonder plaat.

Morgenavond staat venkelworst op het menu.
 
kei goed Jonguh !!
 
Yum! Goed bezig

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Way 2 go!
 
Goed bezig!
 
lekker lekker
 
Krijgen we na de befaamde brabantse worstenbroodjes ook befaamde brabantse worsten? Lekker bezig!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Brabantse worstenmakers +1
 
Terug
Bovenaan Onderaan