- Berichten
- 2.292
Gyros van lamsgehakt
Ingredi?nten:
2 pitabroden
500 gr Lamsgehakt
1 kleine rode ui in stukken
2 teentjes knoflook
2 el spekreepjes
Gyroskruiden (bijvoorbeeld het mengsel van bbq-nl.com als hieronder)
Halve ui in halve ringen
1 tomaat in stukjes
Tatziki of knoflooksaus
Kruid het gehakt met de gyroskruiden en laat ze minstens 2 uur intrekken. Doe dan de rode ui, knoflook en spekreepjes in een keukenmachine en pureer dit. Voeg het gehakt toe en pureer dit ook even mee. Kneed het geheel goed door elkaar en vorm met je handen een baksteen model van het gehakt. Pak het in in aluminiumfolie en zet in de bbq op ongeveer 150 graden tot het een kerntemp. Van ongeveer 65 graden heeft (dit duurt meestal rond de 30 minuten). Pak het vlees uit en laat het 10 minuten rusten op het aanrecht. De temperatuur van de bbq verhogen naar ongeveer 200 graden. Snij dunne plakken van het gehakt en leg deze nog even terug op de bbq. Na ongeveer 1,5 a 2 minuten keer je de plakken om. Ze zijn dan wat bruin geworden en hebben "crispy" randjes. Als de andere kant ook gebakken is, wederom na ongeveer 2 minuutjes, haal je het vlees eruit. Beleg een pita met wat ui, tomaat en tatziki of knoflooksaus. Snij de plakken vlees een beetje kleiner en leg het op de pita en vouw hem dicht. Eet smakelijk!!
Gyroskruiden voor ongeveer 1 kg vlees:
1 eetlepel zeezout
0,5 eetlepel tijm
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel komijnenpoeder
1 eetlepel paprikpoeder mild
0,5 eetlepels paprikapoeder scherp
1 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels knoflookpoeder
Recept voor gyroskruiden van bbq-nl.com

Ingredi?nten:
2 pitabroden
500 gr Lamsgehakt
1 kleine rode ui in stukken
2 teentjes knoflook
2 el spekreepjes
Gyroskruiden (bijvoorbeeld het mengsel van bbq-nl.com als hieronder)
Halve ui in halve ringen
1 tomaat in stukjes
Tatziki of knoflooksaus
Kruid het gehakt met de gyroskruiden en laat ze minstens 2 uur intrekken. Doe dan de rode ui, knoflook en spekreepjes in een keukenmachine en pureer dit. Voeg het gehakt toe en pureer dit ook even mee. Kneed het geheel goed door elkaar en vorm met je handen een baksteen model van het gehakt. Pak het in in aluminiumfolie en zet in de bbq op ongeveer 150 graden tot het een kerntemp. Van ongeveer 65 graden heeft (dit duurt meestal rond de 30 minuten). Pak het vlees uit en laat het 10 minuten rusten op het aanrecht. De temperatuur van de bbq verhogen naar ongeveer 200 graden. Snij dunne plakken van het gehakt en leg deze nog even terug op de bbq. Na ongeveer 1,5 a 2 minuten keer je de plakken om. Ze zijn dan wat bruin geworden en hebben "crispy" randjes. Als de andere kant ook gebakken is, wederom na ongeveer 2 minuutjes, haal je het vlees eruit. Beleg een pita met wat ui, tomaat en tatziki of knoflooksaus. Snij de plakken vlees een beetje kleiner en leg het op de pita en vouw hem dicht. Eet smakelijk!!
Gyroskruiden voor ongeveer 1 kg vlees:
1 eetlepel zeezout
0,5 eetlepel tijm
1 eetlepel basilicum
1 eetlepel oregano
1 eetlepel versgemalen zwarte peper
1 eetlepel komijnenpoeder
1 eetlepel paprikpoeder mild
0,5 eetlepels paprikapoeder scherp
1 eetlepels uienpoeder
1 eetlepels knoflookpoeder
Recept voor gyroskruiden van bbq-nl.com






