- Berichten
- 1.935
Dit gerecht is oorspronkelijk een oven recept maar is van de BBQ nog lekkerder
Heerlijk bij vlees gerechten, gebakken vis of gevogelte van de BBQ
Het doet mij een genoegen om de bron te vermelden: Hans Belterman (RIP) culinair columnist AD en veel meer.
Ingredienten voor 4 personen:
- 12 trostomaten (eventueel ontveld)
- 65 gram roomboter
- 1,5 tl. Milde kerriepoeder (bij voorkeur: Hindostaanse Massala, H.Nandan Surinami)
- 1 el. Fijngehakte bladselderij
- Zout
- Zwarte peper uit de molen
- 2 teentjes knoflook ragfijn gehakt
- 4 sjalotjes ragfijn gesnipperd
- 3 el. Fijngehakte peterselie
- 4 el. Kruim van witbrood*, Panko is hier perfect voor.
- Eventueel 15 gram boter om een ovenschaal mee in te vetten, heb ik niet gedaan!
Smelt de boter (65 gr.) in een pannetje en roer er het kerriepoeder en bladselderij door. Neem het pannetje van de warmtebron snijd de tomaten in plakken en leg ze dakpansgewijs in de schaal. Strooi er wat zout en peper over. Schep in een kommetje knoflook, sjalotten en peterselie door elkaar. Verdeel dit mengsel over de tomaten. Schenk er daarna het botermengsel zo gelijkmatig mogelijk over uit. Bestrooi het gerecht met broodkruim. Plaats het gerecht indirect op de BBQ van 200 gr.C. wacht tot het broodkruim een goudbruine kleur heeft gekregen (pl/m. 45 min.). Dien het gerecht in de schaal op.
*TIP: bestrooi het gerecht met een mengsel van gelijke delen broodkruim (2 el.) en fijngeraspte kaas (2 el.)