Hallo Mede BBQ en gril fanaten,
Ik heb lange tijd niets gepost en spijtig genoeg ook lange tijd de bbq niet aangehad.
Gisteren is ie uit z'n winterslaap gehaald, opgepoetst en opgestookt. Hoera!
Omdat we maar met z'n tweetjes waren heb ik een halve picanha (700gr) gehaald.
Weber klaargemaakt op zo'n 120 graden indirect en in ongeveer 45 minuten naar 50 graden gebracht, waarbij het stukje vlees genoot van een appelhout rookbadje
(geen mesquite voorhanden).
(Alleen gekruid met zeezout flakes en peper)https://vimeo.com/169424729
Daarna 7-8 minuten laten rusten en intussen alle schuiven open en kolen flink laten gloeien.
Daarna picanha heerlijk in de dansende vlammen laten 'searen'...
We hebben het smakelijk verorbert, met een caprese salade erbij.
Dese zomer komt er een veranda en dan gaat de Weber zeer zeker vaker aan (slecht weer belet niets meer dan hahaha)!
Wellicht durf ik zelfs wel te denken aan een wsm of een ei van een of andere kleur
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Ik heb lange tijd niets gepost en spijtig genoeg ook lange tijd de bbq niet aangehad.
Gisteren is ie uit z'n winterslaap gehaald, opgepoetst en opgestookt. Hoera!
Omdat we maar met z'n tweetjes waren heb ik een halve picanha (700gr) gehaald.
Weber klaargemaakt op zo'n 120 graden indirect en in ongeveer 45 minuten naar 50 graden gebracht, waarbij het stukje vlees genoot van een appelhout rookbadje

(Alleen gekruid met zeezout flakes en peper)https://vimeo.com/169424729
Daarna 7-8 minuten laten rusten en intussen alle schuiven open en kolen flink laten gloeien.
Daarna picanha heerlijk in de dansende vlammen laten 'searen'...
We hebben het smakelijk verorbert, met een caprese salade erbij.
Dese zomer komt er een veranda en dan gaat de Weber zeer zeker vaker aan (slecht weer belet niets meer dan hahaha)!
Wellicht durf ik zelfs wel te denken aan een wsm of een ei van een of andere kleur



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk