BasBQ
Beef en Steak

Grilseizoen geopend - Picanha!

 
 
 

Pharan

Vuurmaker
Berichten
74
Hallo Mede BBQ en gril fanaten,
Ik heb lange tijd niets gepost en spijtig genoeg ook lange tijd de bbq niet aangehad.

Gisteren is ie uit z'n winterslaap gehaald, opgepoetst en opgestookt. Hoera!

Omdat we maar met z'n tweetjes waren heb ik een halve picanha (700gr) gehaald.
Weber klaargemaakt op zo'n 120 graden indirect en in ongeveer 45 minuten naar 50 graden gebracht, waarbij het stukje vlees genoot van een appelhout rookbadje (geen mesquite voorhanden).
(Alleen gekruid met zeezout flakes en peper)https://vimeo.com/169424729

Daarna 7-8 minuten laten rusten en intussen alle schuiven open en kolen flink laten gloeien.

Daarna picanha heerlijk in de dansende vlammen laten 'searen'...

We hebben het smakelijk verorbert, met een caprese salade erbij.

Dese zomer komt er een veranda en dan gaat de Weber zeer zeker vaker aan (slecht weer belet niets meer dan hahaha)!
Wellicht durf ik zelfs wel te denken aan een wsm of een ei van een of andere kleur

c3693fc70a5912229a122afc42e2143d.jpg


9f1e772cac387381afb95476640582a2.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Lekker hoor
 
Terug
Bovenaan Onderaan