- Berichten
- 7.101
Beste BBQ-vrienden,
Komend weekend vieren we een feestje want mijn lieve vrouw is jarig. Nu wil ik lekker gaan grillen en genieten, maar moeten er ook gewoon 40 mondjes gevoed worden... ze weten allemaal dat mijn BGE en Weber gaan draaien, dus reken maar op 40 hongerige wolven!
Ik moet dus een goeie planning maken.
Broodjes Pulled Pork met Coleslaw is de hoofdgang en ik heb daartoe ruim 6 kilo procureur van de Makro. Sinds de WinterMeating ben ik erg onder de indruk van de ABT's (gevulde jalapeno's met roomkaas en omwikkeld met bacon) en MOINK's moeten er ook bij. Om te bewijzen dat het niet alleen maar vlees hoeft te zijn maak ik nog een mooi courgette rolletje met geitenkaas en basilicum van Marcel.
Die courgettes maak ik een dag tevoren, dat is goed koud te serveren en dus goed voor te bereiden. MOINK's maak ik het liefste live in een uurtje bij 140?C op de BGE en dat wil ik (het tweede uurtje) met de ABT's ook doen. Ik wil graag lekkere ribbetjes low and slow maken en denk die (net als zondag) op de Weber te maken dus dat kan allemaal parallel.
Nu zit ik een beetje met die PP... ik denk eraan om die vrijdag ochtend al in te zetten op de BGE Large zodat de ideale kern vrijdag avond bereikt is. Dan een nachtje koelen in de schuur (gewoon na even afkoelen in de koelkast een nachtje) en dan zaterdagochtend die twee procureurs lekker uit elkaar trekken en de eindsaus erover gieten, folie erover in een grote Gastronorm bak en die bak dan rustig vanaf 17:00 uur een uurtje op 120?C in de oven opwarmen zodat die om 18:00 uur na even doorroeren helemaal TOP is.
Doel van de ribbetjes, MOINK's, ABT's en het courgette rolletje is dat iedere gast (alle 40) gewoon van alles eentje proeven als borrelhapje vooraf aan de broodjes PP met coleslaw.
Zit ik dan een beetje goed?
Groeten,
Sander
Komend weekend vieren we een feestje want mijn lieve vrouw is jarig. Nu wil ik lekker gaan grillen en genieten, maar moeten er ook gewoon 40 mondjes gevoed worden... ze weten allemaal dat mijn BGE en Weber gaan draaien, dus reken maar op 40 hongerige wolven!
Ik moet dus een goeie planning maken.
Broodjes Pulled Pork met Coleslaw is de hoofdgang en ik heb daartoe ruim 6 kilo procureur van de Makro. Sinds de WinterMeating ben ik erg onder de indruk van de ABT's (gevulde jalapeno's met roomkaas en omwikkeld met bacon) en MOINK's moeten er ook bij. Om te bewijzen dat het niet alleen maar vlees hoeft te zijn maak ik nog een mooi courgette rolletje met geitenkaas en basilicum van Marcel.
Die courgettes maak ik een dag tevoren, dat is goed koud te serveren en dus goed voor te bereiden. MOINK's maak ik het liefste live in een uurtje bij 140?C op de BGE en dat wil ik (het tweede uurtje) met de ABT's ook doen. Ik wil graag lekkere ribbetjes low and slow maken en denk die (net als zondag) op de Weber te maken dus dat kan allemaal parallel.
Nu zit ik een beetje met die PP... ik denk eraan om die vrijdag ochtend al in te zetten op de BGE Large zodat de ideale kern vrijdag avond bereikt is. Dan een nachtje koelen in de schuur (gewoon na even afkoelen in de koelkast een nachtje) en dan zaterdagochtend die twee procureurs lekker uit elkaar trekken en de eindsaus erover gieten, folie erover in een grote Gastronorm bak en die bak dan rustig vanaf 17:00 uur een uurtje op 120?C in de oven opwarmen zodat die om 18:00 uur na even doorroeren helemaal TOP is.
Doel van de ribbetjes, MOINK's, ABT's en het courgette rolletje is dat iedere gast (alle 40) gewoon van alles eentje proeven als borrelhapje vooraf aan de broodjes PP met coleslaw.
Zit ik dan een beetje goed?
Groeten,
Sander