Hallo allemaal!
Voor het eerst dat ik hier een gerechtje deel. Ik heb gisteren het gerecht: "Griekse kippedijen" gemaakt van BBQ Helden (https://bbq-helden.nl/recepten/griekse-kippedijen/)
Daarbij had ik wat tomaatjes en aardappeltjes. Ik heb alleen de marinade 24 uur laten inwerken in plaats van 3, en een handje rookhout ingepakt in alu folie, gaatjes erin, en op de kolen erbij gegooid (beuken/eiken melange).
Ook heb ik de kippendij opgerold en ingebonden in plaats van op een spies.
Genoeg gepraat! Hier de foto's!
De kippendij kreeg had een mooie kleur door de rook, en het was een mooie milde toegevoegde rooksmaak. Ook had hij een mooie zachtroze rookring bij het doorsnijden!
Daar heb ik helaas alleen geen foto van, de volgende keer zal ik hem even doorsnijden op een snijplank voor een mooie foto. Herhaling van dit recept gaat zeker volgen!
Tot ziens!
Voor het eerst dat ik hier een gerechtje deel. Ik heb gisteren het gerecht: "Griekse kippedijen" gemaakt van BBQ Helden (https://bbq-helden.nl/recepten/griekse-kippedijen/)
Daarbij had ik wat tomaatjes en aardappeltjes. Ik heb alleen de marinade 24 uur laten inwerken in plaats van 3, en een handje rookhout ingepakt in alu folie, gaatjes erin, en op de kolen erbij gegooid (beuken/eiken melange).
Ook heb ik de kippendij opgerold en ingebonden in plaats van op een spies.
Genoeg gepraat! Hier de foto's!






De kippendij kreeg had een mooie kleur door de rook, en het was een mooie milde toegevoegde rooksmaak. Ook had hij een mooie zachtroze rookring bij het doorsnijden!
Daar heb ik helaas alleen geen foto van, de volgende keer zal ik hem even doorsnijden op een snijplank voor een mooie foto. Herhaling van dit recept gaat zeker volgen!
Tot ziens!