BasBQ
Beef en Steak

Green Egg Medium niet heet genoeg met conveggtor

Hij haalt na +-20 minuten de 200 vervolgens als ik alle schuiven goed open zet na ongeveer 1 uur 220.
Tuurlijk wel, het zal alleen iets langer duren (tenzij je kolen ondertussen op zijn).
Het vuur verspreidt zich en kan groeien.
Hoe warmer het vuur wordt hoe meer schoorsteeneffect je krijgt en hoe meer zuurstof er wordt aangezogen.

@Klaptsuk , stomme vraag wellicht. Hoe is de staat en hoeveelheid van je kolen na 1h met allle schuiven open? Geen verse kolen is geen toename van de warmte.
Neem aan dat je de platesetter en pizzasteen er bij 200C inlegt.. temp gaat dan zakken en je moet flink stoken.
Eventueel kolen (met beleid) netjes bijvullen.

Ik weet ook niet of de white quebrencho de meest iedeale houtskool is voor de gewenste hoge temperatuur. Dat moet je ff ondervinden.
 
Hoe hoog vul je de kolen in je egg?
 
Terug
Bovenaan Onderaan