BasBQ
Beef en Steak

Graag stel ik mij aan u voor..........

Dominique zei:
Welkom hier Rob! Ik ben ook ooit begonnen met een citygrill van Outdoor Chef, heerlijke Q hoor!
Op welke temperatuur doe jij dan je PP en is dat goed te doen op gas dan?

Hoi Dominique,
Een PP op een kogelgas Q gaat zeer goed, je hebt dan wel een Outdoorchef 57 cm nodig vanaf model Ascona, deze hebben namelijk een 2e Kleine (1.2kw) brander speciaal voor slow coocing, met deze kleine brander kun je de dome temperatuur perfect vasthouden tussen de ca 90 en 125 graden. De hoofdbrander gaat niet lukken, deze komt niet onder de 150gr.
Ik doe mijn Pulled Pork bij ca 115gr, laatste sessie was 14.5 uur, 2 procureurs van ieder 2.8kg.

Plaats er ook wel eens rookbommen bij, geeft net ff iets verschil.

Groeten Rob
 
Rob, ok, duidelijk! Ik heb mijn eerste PP op mijn citygrill gedaan, maar ik denk inderdaad bij hogere temperatuur. Daar heb ik toen niet op gelet, gewoon het gas op de allerlaagste stand. Hij was in ieder geval lekker snel klaar ;)
 
Een tijdjelang moest ik verstek laten gaan op dit forum.
Daarom stel ik mij even voor aan de leden die mij nog niet kennen of van me gehoord hebben.
Kijk op mijn profiel en je weet het zo'n beetje.
Bovendien wil ik deze gelegenheid gebruiken om eenieder een fijne Kerst plus een vreugdevol 2014 toe te wensen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan