- Berichten
- 20.952
Deze komt uit het boek Plat Prefere van Jeroen Meus en is een mooi recept over het 'favoriete' recept van Johnny Cash.
Glazed Ham
Ingredi?nten:
- licht gepekelde ham van speenvarken van 3 kilo
- 4,5 liter Ginger Ale
Glaze:
- 5 eetlepels ahornsiroop
- 3 lepels teriyaki saus
- 2 eetlepels mosterd
- 3 eetlepels kruidenmengeling van witte suiker, bruine suiker, cayennepeper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat.
Werkwijze:
Leg de ham 8 uur in de Ginger Ale om te ontzouten.
Daarna drooggedept en op de WSM van 120 Celsius gelegd voor 2 uur en drie kwartier (hickory rookhout is hierbij erg lekker).
Het vel insnijden en verwijderen.
Daarna inkepingen maken in de ham en bestrijken met de Glaze.
Dit nog een paar keer herhalen in het laatste half uur. De kerntemperatuur moet 70 Celsius zijn.
Bedankt voor het kijken.