K
Kyuss
Gast
Wat jammer! Ik had een mooie foto gemaakt maar ik kan hem hier niet uploaden :|
Ik heb namelijk een hele mooie oude allesbrander van gietijzer gekocht. Na wat verbouwen is hij nu geschikt als bbq en als oven! De pizza's, vlees, vis en brood die we tot nu toe hebben gemaakt zijn geweldig dus ik ga hier nog veel plezier van hebben.
Maar omdat hij buiten staat wil ik hem beter behandelen. Tot nu toe maak ik hem iedereen jaar schoon en spuit ik er zwarte lak overheen die tot zo'n 800 graden kan blijven zitten. Uiteraard dek ik de bovenkant altijd af tegen de regen. Maar roesten ga ik nog steeds niet helemaal tegen. Ik las op dit forum van alles over gietijzeren pannen behandelen en niet beters te weten moet ik dus mijn kachel ook zo kunnen behandelen. Ik zie dat Crisco en plantaardige oli?n worden gebruikt, maar alle tips zijn welkom.
PS: als ik foto's kan posten zonder een hyperlink te hoeven toevoegen dan hoor ik het graag, dan kan ik jullie op de hoogte houden met wat plaatjes
BEDANKT!
Ik heb namelijk een hele mooie oude allesbrander van gietijzer gekocht. Na wat verbouwen is hij nu geschikt als bbq en als oven! De pizza's, vlees, vis en brood die we tot nu toe hebben gemaakt zijn geweldig dus ik ga hier nog veel plezier van hebben.
Maar omdat hij buiten staat wil ik hem beter behandelen. Tot nu toe maak ik hem iedereen jaar schoon en spuit ik er zwarte lak overheen die tot zo'n 800 graden kan blijven zitten. Uiteraard dek ik de bovenkant altijd af tegen de regen. Maar roesten ga ik nog steeds niet helemaal tegen. Ik las op dit forum van alles over gietijzeren pannen behandelen en niet beters te weten moet ik dus mijn kachel ook zo kunnen behandelen. Ik zie dat Crisco en plantaardige oli?n worden gebruikt, maar alle tips zijn welkom.
PS: als ik foto's kan posten zonder een hyperlink te hoeven toevoegen dan hoor ik het graag, dan kan ik jullie op de hoogte houden met wat plaatjes

BEDANKT!