- Berichten
- 349
Wat doe je als je als man alleen thuis bent en zelf moet koken...juist, je stookt de BBQ op en maakt een echte mannenburger met kaas, knoflook en chilipepers uit eigen tuin, afgetopt met Sweet Baby Ray's saus en gebakken uitjes.
Voor degene die ook eens alleen thuis zijn volgt hier het recept:
Ingredienten (voor 4 burgers)500 gr Rundergehakt 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 2 chilipepers 200 gr kaas
BBQ rub
4 hamburger broodjes
hamburger beleg naar smaak
saus naar keuze
Snipper de ui en de knoflook zo fijn mogelijk en meng deze door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met je favoriete kruiden.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Vorm van 4 van deze porties de bodem van de burgers (ik gebruik hier altijd uitsteekvormpjes voor).
Verdeel de kaas over de 4 gehaktbodems en probeer er voor te zorgen dat je ca. 1cm van de kant af blijft.
Leg boven op de kaas een halve chilipeper voor extra pit. Vorm nu een deksel voor de burgers met de 4 overgebleven porties van het gehakt mengsel.
Zorg dat de zijkanten goed dicht gedrukt zijn om te voorkomen dat de kaas er meteen uitloopt tijdens het bakken.
Zet de hamburgers een uurtje in de koelkast om op te stijven. Bestrooi ze vervolgens rondom met BBQ Rub.
Verwarm je BBQ voor direct grillen op hoge temperatuur en schroei de burgers in ca. 2-3 minuten per kant dicht. Verplaats de burgers vervolgens naar het indirecte gedeelte van de BBQ en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden.
Gril ondertussen de beide helften van de hamburger broodjes even aan.
Beleg je hamburger naar smaak met beleg naar keuze.
Eet smakelijk
Voor degene die ook eens alleen thuis zijn volgt hier het recept:
Ingredienten (voor 4 burgers)500 gr Rundergehakt 1 kleine ui 2 teentjes knoflook 2 chilipepers 200 gr kaas
BBQ rub
4 hamburger broodjes
hamburger beleg naar smaak
saus naar keuze
Snipper de ui en de knoflook zo fijn mogelijk en meng deze door het gehakt. Breng het gehakt op smaak met je favoriete kruiden.
Verdeel het gehakt in 8 gelijke porties. Vorm van 4 van deze porties de bodem van de burgers (ik gebruik hier altijd uitsteekvormpjes voor).
Verdeel de kaas over de 4 gehaktbodems en probeer er voor te zorgen dat je ca. 1cm van de kant af blijft.
Leg boven op de kaas een halve chilipeper voor extra pit. Vorm nu een deksel voor de burgers met de 4 overgebleven porties van het gehakt mengsel.
Zorg dat de zijkanten goed dicht gedrukt zijn om te voorkomen dat de kaas er meteen uitloopt tijdens het bakken.
Zet de hamburgers een uurtje in de koelkast om op te stijven. Bestrooi ze vervolgens rondom met BBQ Rub.
Verwarm je BBQ voor direct grillen op hoge temperatuur en schroei de burgers in ca. 2-3 minuten per kant dicht. Verplaats de burgers vervolgens naar het indirecte gedeelte van de BBQ en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden.
Gril ondertussen de beide helften van de hamburger broodjes even aan.
Beleg je hamburger naar smaak met beleg naar keuze.
Eet smakelijk


